Tre av tio överger butikerna

Tre av tio svarande att de från och med nu kommer att överge de fysiska butikerna. | Foto av Burst
Stort genomslag för e-handeln under corona och det kan bli bestående. I en ny undersökning säger tre av tio att de nu överger de fysiska butikerna.

Många har valt att börja e-handla eller utöka sitt e-handla sedan coronakrisen slog till och nu kommer tecknen på att det här kan bli bestående.
I en undersökning PWC nu presenterar säger tre av tio svarande att de från och med nu kommer att överge de fysiska butikerna.

Uppgången i näthandlandet är markant och nyligen kom siffror från Postnord som talade om ett lyft på 44 procent för e-handeln under april månad.
PWC har studerat situationen och låtit göra en undersökning som ser samma sak, inte minst när det gäller livsmedel och apoteksvaror.

– De har kommit upp i nivåer som vi hade förväntat oss att nå om ett par år, säger Johan Sjöström Bayer, strategikonsult på PWC, i en pressrelease.
27 procent av de varande säger att de ser sitt skifte mot e-handeln som permanent och att de inte kommer att återgå till att handla i fysisk butik i lika hög grad som tidigare.

Det här kommer bland annat att sätta en stor press på köpcentrum över Sverige, är en av slutsatserna.
Undersökningen har genomförts under perioden 16–30 april och drygt 5500 personer tillfrågades i Norden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil