Tre av tio överger butikerna

Tre av tio svarande att de från och med nu kommer att överge de fysiska butikerna. | Foto av Burst
Stort genomslag för e-handeln under corona och det kan bli bestående. I en ny undersökning säger tre av tio att de nu överger de fysiska butikerna.

Många har valt att börja e-handla eller utöka sitt e-handla sedan coronakrisen slog till och nu kommer tecknen på att det här kan bli bestående.
I en undersökning PWC nu presenterar säger tre av tio svarande att de från och med nu kommer att överge de fysiska butikerna.

Uppgången i näthandlandet är markant och nyligen kom siffror från Postnord som talade om ett lyft på 44 procent för e-handeln under april månad.
PWC har studerat situationen och låtit göra en undersökning som ser samma sak, inte minst när det gäller livsmedel och apoteksvaror.

– De har kommit upp i nivåer som vi hade förväntat oss att nå om ett par år, säger Johan Sjöström Bayer, strategikonsult på PWC, i en pressrelease.
27 procent av de varande säger att de ser sitt skifte mot e-handeln som permanent och att de inte kommer att återgå till att handla i fysisk butik i lika hög grad som tidigare.

Det här kommer bland annat att sätta en stor press på köpcentrum över Sverige, är en av slutsatserna.
Undersökningen har genomförts under perioden 16–30 april och drygt 5500 personer tillfrågades i Norden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil