Ica satsar på biogas och minskar utsläppen

Ica satsar på biogas och minskar utsläppen
Icas logistikdirektör Emma Lindström noterar klimatmässiga framsteg. Foto: Pressbild Ica
Ica Sverige har kraftigt ökat sin användning av biogas. De senaste två åren har användandet gått från noll till över 2 500 ton år 2020. 

Ica Sverige har kraftigt ökat sin användning av biogas. De senaste två åren har användandet gått från noll till över 2 500 ton år 2020. 

Under 2021 kommer Ica Sverige att öka användningen av biogas till cirka 3 200 ton, vilket minskar Co2-utsläppen med 10 000 ton jämfört med om transporterna skulle köras på diesel, skriver Ica i en pressrelease.

ICA Sverige är en av de aktörer som äger och anlitar flest biogasdrivna lastbilar i Sverige idag. 
Minskningen av Co2-utsläpp med 10 000 ton per år motsvarar en minskning av ICA Sveriges totala utsläpp med 10 procent.

– Arbetet med att öka andelen fossilfria transporter är en hög prioritet för oss. Att köra fler transporter på biogas är en viktig pusselbit i det arbetet och det ligger i linje med vår drivmedelsstrategi där alla vägtransporter inom Ica-gruppen ska vara fossilfria senast 2030, säger Ica Sveriges logistikdirektör Emma Lindström och konstaterar att i dagsläget körs var tionde transport mellan Icas lager och Ica-butikerna på biogas. 

– Vi ser stora hållbarhetsfördelar med biogas, bland annat för att den kan produceras av organiska rester som uppstår i producentled, i logistikflöden, i butik och hos konsumenter för att sedan användas som ersättning för fossila drivmedel, säger Emma Lindström.

– Biogas är det drivmedel på marknaden som just nu ger lägst miljöpåverkan kombinerat med kostnadseffektivitet för majoriteten av våra tunga transporter och kommer att vara viktigt för oss i många år framöver. Parallellt med detta kommer vi att satsa starkt på elektrifiering på olika sätt, tillägger Lindström.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil