Livsmedelsdagarna med 98 procent svensk meny

Livsmedelsdagarna med 98 procent svensk meny
Foto: Från Sverige
Snart genomförs Livsmedelsdagarna i Tylösand och där imponerar man med en trerätters höstmeny med inte mindre än 98 procent svenska råvaror.

Snart genomförs Livsmedelsdagarna i Tylösand och där imponerar man med en trerätters höstmeny med inte mindre än 98 procent svenska råvaror.

Organisationen bakom ”Från Sverige” ser med glädje fram emot att presentera en utmärkt trerätters höstmeny skapad av 98% svenska råvaror vid Livsmedelsdagarna 2021. Från Sverige-märkningen är stolt huvudsponsor till Livsmedelsdagarna, skriver man i en pressrelease.

På Livsmedelsdagarnas bankett, torsdagen den 21 oktober i Tylösand, serveras nämligen en trerätters höstmeny signerad Från Sverige. Köksmästaren Henrik Andersson har tillsammans med Svenskmärkning komponerat en måltid med 98 procent svenska produkter. Här är menyn:

Förrätt
Gravad eldad röding med lättrökt palsternackskräm, rödbetspicklad fänkål samt lagrad prästostpaj på råg med svamp och silverlök.

Varmrätt
Smörstekt lammrygg med rostad schalottenlökssky, varmsallad på svartkål, grönkål, morot och rödlök, potatis och rotselleripuré samt krispig boll på lamm rillette.

Dessert
Fläderinkokt äpple med salt kanelkolasås, äppelcidersorbet, havrekakscrumble, nötganache och maräng.

Temat för Livsmedelsdagarna 2021 är ”Rebuild better – för en hållbar framtid” och då passar det naturligtvis väl med en så ”Från Sverige”-influerad meny.
Till nästa år kan det kanske till och med bli så att man hittar ett tema som är ”Från Sverige” och inte från ett importerat språk?

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil