Livsmedelsdagarna med 98 procent svensk meny

Livsmedelsdagarna med 98 procent svensk meny
Foto: Från Sverige
Snart genomförs Livsmedelsdagarna i Tylösand och där imponerar man med en trerätters höstmeny med inte mindre än 98 procent svenska råvaror.

Snart genomförs Livsmedelsdagarna i Tylösand och där imponerar man med en trerätters höstmeny med inte mindre än 98 procent svenska råvaror.

Organisationen bakom ”Från Sverige” ser med glädje fram emot att presentera en utmärkt trerätters höstmeny skapad av 98% svenska råvaror vid Livsmedelsdagarna 2021. Från Sverige-märkningen är stolt huvudsponsor till Livsmedelsdagarna, skriver man i en pressrelease.

På Livsmedelsdagarnas bankett, torsdagen den 21 oktober i Tylösand, serveras nämligen en trerätters höstmeny signerad Från Sverige. Köksmästaren Henrik Andersson har tillsammans med Svenskmärkning komponerat en måltid med 98 procent svenska produkter. Här är menyn:

Förrätt
Gravad eldad röding med lättrökt palsternackskräm, rödbetspicklad fänkål samt lagrad prästostpaj på råg med svamp och silverlök.

Varmrätt
Smörstekt lammrygg med rostad schalottenlökssky, varmsallad på svartkål, grönkål, morot och rödlök, potatis och rotselleripuré samt krispig boll på lamm rillette.

Dessert
Fläderinkokt äpple med salt kanelkolasås, äppelcidersorbet, havrekakscrumble, nötganache och maräng.

Temat för Livsmedelsdagarna 2021 är ”Rebuild better – för en hållbar framtid” och då passar det naturligtvis väl med en så ”Från Sverige”-influerad meny.
Till nästa år kan det kanske till och med bli så att man hittar ett tema som är ”Från Sverige” och inte från ett importerat språk?

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

KOMMER DU IHÅG?

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil