Livsmedelsdagarna med 98 procent svensk meny

Livsmedelsdagarna med 98 procent svensk meny
Foto: Från Sverige

Snart genomförs Livsmedelsdagarna i Tylösand och där imponerar man med en trerätters höstmeny med inte mindre än 98 procent svenska råvaror.

Organisationen bakom ”Från Sverige” ser med glädje fram emot att presentera en utmärkt trerätters höstmeny skapad av 98% svenska råvaror vid Livsmedelsdagarna 2021. Från Sverige-märkningen är stolt huvudsponsor till Livsmedelsdagarna, skriver man i en pressrelease.

På Livsmedelsdagarnas bankett, torsdagen den 21 oktober i Tylösand, serveras nämligen en trerätters höstmeny signerad Från Sverige. Köksmästaren Henrik Andersson har tillsammans med Svenskmärkning komponerat en måltid med 98 procent svenska produkter. Här är menyn:

Förrätt
Gravad eldad röding med lättrökt palsternackskräm, rödbetspicklad fänkål samt lagrad prästostpaj på råg med svamp och silverlök.

Varmrätt
Smörstekt lammrygg med rostad schalottenlökssky, varmsallad på svartkål, grönkål, morot och rödlök, potatis och rotselleripuré samt krispig boll på lamm rillette.

Dessert
Fläderinkokt äpple med salt kanelkolasås, äppelcidersorbet, havrekakscrumble, nötganache och maräng.

Temat för Livsmedelsdagarna 2021 är ”Rebuild better – för en hållbar framtid” och då passar det naturligtvis väl med en så ”Från Sverige”-influerad meny.
Till nästa år kan det kanske till och med bli så att man hittar ett tema som är ”Från Sverige” och inte från ett importerat språk?

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Bara var tredje butik låter anställda rotera mellan arbetsuppgifter och drygt hälften av dem bryter mot regler om kassaarbete max två timmar i sträck.

Lagar skollunch inom planetens gränser

Lagar skollunch inom planetens gränser

I samarbete med Orklas matkreatörer har skolor i 36 kommuner som mål att under en hel vecka laga skolluncher som håller sig inom planetens gränser.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.