”Bättre i butiken nu men fortfarande tufft”

Foto MostPhotos
Tufft vid skolstarten men lugnare nu efter aktiva åtgärder. Det handlar om en Ica-butik i Värmland som haft stora problem med stök och bråk.

Ica Nära i Kristinehamn har haft stora problem med skadegörelser och stölder under en längre tid. När skolan drog igång i augusti nådde Ica-stöket sin kulmen, skriver nkp.se.

Men artiklar i lokalpressen, insändare från upprörda lokalbor och annat gjorde att man kunde bryta trenden.
– Jag har aldrig sett så drastisk skillnad tidigare, men det är fortsatt tufft, säger Johanna Sjöholm, Ica-handlare i butiken, till lokaltidningen.

– Det är lugnare och det kommer inte lika många skolungdomar åt gången. Det är inte alls lika högljutt och stökigt när de kommer in. Det är stor skillnad nu. Arbetsmiljön och skadegörelseläget har blivit lättare. Jag skulle nog säga att det är som natt och dag nu med det, säger Johanna Sjöholm, en av ägarna för Ica-butiken.

Att arbetsmiljön och sabotaget har minskat tror hon har att göra med att det är många som har pratat om det, och att hon haft kontakt med den aktuella skolan.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil