Handlar kinesiska granar ”av miljöskäl”

Handlar kinesiska granar ”av miljöskäl”
Foto: Mostphotos
Handlarna i Askersund har tagit till ett något udda grepp inför julhandeln genom att köpa kinesiska plastgranar och motivera detta av miljöskäl.

Handlarna i Askersund har tagit till ett något udda grepp inför julhandeln genom att köpa kinesiska plastgranar och motivera detta av miljöskäl.

Askersunds handlare väljer i år att av miljöskäl avstå från svenska julgranar.

Istället köper man nu plastgranar från Kina som importeras och transporteras till Sverige, rapporterar Sveriges radio.

Trots att det enbart i Örebro län, där Askersund ligger, finns cirka 585 000 hektar produktiv skogsmark väljer handlarna i Askersund att satsa på kinesiska importerade plastgranar att förgylla centrum med under julhandeln.

– Vi har i alla år haft vanliga naturgranar, men de är svåra att få tag i, säger Claudia Lewandowski, centrumvärd i Askersund till Sveriges radio.

– Sedan känns det inte heller så miljövänligt att hugga ner dem år efter år, så vi har beställt konstgjorda som ska hålla länge.

När det gäller det sista argumentet påpekar Skogsaktuellt att en italiensk studie från 2019 visar att det är först år 17 från start som en plastgran kan anses mer miljövänlig än årliga vanliga granar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil