Satsar stort på havre

Här i Kimstad gör nu Lantmännen ytterligare en storsatsning på havre. | Foto: Lantmännen
Lantmännen fortsätter att satsa strategiskt på havre och investerar nu 125 miljoner kr i värmebehandlad havre vid kvarnen i östgötska Kimstad.

Lantmännen fortsätter att satsa på havre, nu genom att utöka kapaciteten för värmebehandlad havre i kvarnen i östgötska Kimstad.
Investeringen ska möjliggöra nya innovationer och kommersiella satsningar inom havre, som är en viktig gröda för svenska lantbrukare och, förstås, konsumenter.

Lantmännen utökar produktionskapaciteten för förädlade havreprodukter. Investeringen på 125 miljoner kr ökar kapaciteteten för hantering avhavren samt ny utrustning för att värmebehandla skalade havrekärnor vid anläggningen.

– Den här investeringen är viktig för svenskt lantbruk och för livsmedelsindustrin i Sverige. Satsningen stärker Lantmännens position inom havrevärdekedjan – hela vägen från växtförädling och sortutveckling, till ingredienser och produkter för företag och konsumenter i Norden och internationellt, säger Lantmännens Magnus Kagevik.

Lantmännen förvärvade havreverksamheten i Kimstad, nuvarande Lantmännen oats, år 2019, för att utöka koncernens kapacitet för förädling av havre och möjliggöra ytterligare tillväxt.
Den nu beslutade investeringen är i linje med den plan som utarbetades inför förvärvet och produktionsstarten för värmebehandlad havre i Kimstad beräknas ske i mars 2022.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil