Satsar stort på havre

Här i Kimstad gör nu Lantmännen ytterligare en storsatsning på havre. | Foto: Lantmännen
Lantmännen fortsätter att satsa strategiskt på havre och investerar nu 125 miljoner kr i värmebehandlad havre vid kvarnen i östgötska Kimstad.

Lantmännen fortsätter att satsa på havre, nu genom att utöka kapaciteten för värmebehandlad havre i kvarnen i östgötska Kimstad.
Investeringen ska möjliggöra nya innovationer och kommersiella satsningar inom havre, som är en viktig gröda för svenska lantbrukare och, förstås, konsumenter.

Lantmännen utökar produktionskapaciteten för förädlade havreprodukter. Investeringen på 125 miljoner kr ökar kapaciteteten för hantering avhavren samt ny utrustning för att värmebehandla skalade havrekärnor vid anläggningen.

– Den här investeringen är viktig för svenskt lantbruk och för livsmedelsindustrin i Sverige. Satsningen stärker Lantmännens position inom havrevärdekedjan – hela vägen från växtförädling och sortutveckling, till ingredienser och produkter för företag och konsumenter i Norden och internationellt, säger Lantmännens Magnus Kagevik.

Lantmännen förvärvade havreverksamheten i Kimstad, nuvarande Lantmännen oats, år 2019, för att utöka koncernens kapacitet för förädling av havre och möjliggöra ytterligare tillväxt.
Den nu beslutade investeringen är i linje med den plan som utarbetades inför förvärvet och produktionsstarten för värmebehandlad havre i Kimstad beräknas ske i mars 2022.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

20 år sedan Lidl öppnade i Sverige

25 september var det exakt 20 år sedan Lidl öppnade sina första butiker i Sverige. Idag har kedjan 205 butiker från Trelleborg till Boden.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil