Greenfood och Pressbyrån satsar

Nu lanseras ett helt nytt varumärke som heter Greendeli. | Foto: Pressbild
Greenfood gör en storsatsning på mat i kategorin food to go och lanserar ett nytt sortiment under namnet Greendeli hos Pressbyrån och 7-Eleven.

Greenfood, som äger varumärket Picadeli, gör sin största satsning inom food to go när man nu lanserar ett nytt sortiment under namnet Greendeli.
Varumärket lanseras hos Pressbyrån och 7-Eleven vilka gör om sitt materbjudande för att förnya sektorn helt hos sig.

52 produkter och lansering av varumärket Greendeli ska locka kunderna till närbutiker och kiosker.
– Vårt mål är att öka matförsäljningen de kommande åren genom att fortsätta etablera convenience-butikerna som en matdestination. För att lyckas med det behöver vi ett sortiment av goda produkter som tilltalar våra kunder. Det har Greenfood lyckats skapa, säger Carl Åkerblad, kategorichef på Pressbyrån, till conveniencestores.se.

Greendeli är en av Greenfoods största satsningar och den största efter att man tagit Picadeli till sju änder.
Nu vill man ta marknadsandelar även inom food to go-kategorin.

– Food-to-go har präglats av många lokala leverantörer och varumärken, ofta med snarlika smaker och otydliga förpackningar. Vi vill förenkla för alla genom att skapa ett mer tydligt sortiment, säger David Bennertun, som är vd för Greendeli Sweden AB.

– Detta är en god början. Nu väntar nästa steg där vi skapar bättre verktyg för butikerna i form av mer säljmaterial, inredning och fortsatt lansering av nyheter för att skapa en inspirerande hylla, säger Bennertun som även anser att man arbetar med hållbarhet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Marabou stoppas nu av svensk fotboll

Svenska fotbollförbundet väljer att stoppa samarbetet med Marabou sedan dess ägare Mondelez svartlistats av Ukraina för sin verksamhet i Ryssland.

Krav finalist hos Livsmedelspriset

Krav är nominerat som en av tre finalister till Livsmedelspriset, vilket delas ut under Livsmedelsdagarna i Tylösand 21 september.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil