Här öppnar Lidl nr 200

Här öppnar Lidl nr 200
Bild: Link Arkitektur

I Sigtuna stadsängar öppnar Lidl sin 200:e svenska butik nästa vecka och når sitt mål – bara för att gå vidare och öppna fyra butiker till innan nyår…

För flera år sedan lanserade Lidl det mål man tog sikte på – att ha 200 butiker i Sverige.

Nästa torsdag är man där då man öppnar butik nr 200 i Sigtuna stadsängar.

Sedan man öppnade de första svenska butikerna har man steg för steg etablerat sig över landet.

Det har också synts i en ständigt stigande omsättning där fjolårets omsättningsökning på nio procent gjorde att man landade på 11 751 miljoner kr, alltså 11,75 miljarder kr, i omsättning.

Därmed har man satt högre tempo än marknaden i övrigt förra året, säger Lidl Sverige i en pressrelease.

– Lidl växte nästan tre gånger snabbare än övriga marknaden. Enligt GFK växte Lidl Sveriges kundstock under det tredje kvartalet i år med 16 procent, är företagets sammanfattning. Men nästa veckas invigning är en hållplats mot den fortsatta utbyggnaden av Lidls butiksnät, påpekar man.

Faktum är att planen är att hinna med ytterligare fyra öppningar innan nyår.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil