Nu firar Löfbergs 25 år med ekokaffe

Nu firar Löfbergs 25 år med ekokaffe
Foto: Löfbergs
7 mars är en milstolpe hos Löfbergs när man i år konstaterar att det är 25 år sedan man började producera ekologiskt kaffe – trots klen efterfrågan.

7 mars är en milstolpe hos Löfbergs när man i år konstaterar att det är 25 år sedan man började producera ekologiskt kaffe – trots klen efterfrågan.

7 mars för 25 år sedan började Löfbergs, som första större svenska kafferosteri, producera ekologiskt kaffe.
Ärligt talat utan någon större efterfrågan och med få som var beredda att betala extra för hållbart certifierat kaffe, ett krav som hela Löfbergs sortiment uppfyller idag.

– Jag var relativt ny på Löfbergs när jag fick i uppdrag att hitta ett ekologiskt kaffe som uppfyllde våra krav på smak och kvalitet. Inte så lätt eftersom det inte var så många som odlade ekologiskt på den tiden, men till slut hittade jag det vi letade efter på en gård i Mexiko, säger Löfbergs Tony Broman idag.

Jakten på ekologiska kaffebönor tog Tony Broman till Finca Santa Anita i området Chiapas i södra Mexiko.
Där hittade han det Löfbergs sökte; högvuxna arabicabönor av fin kvalitet med rätt smakprofil.

– Vi var övertygade om att ekologiskt var rätt väg att gå och när vi hittade rätt köpte vi en hel container, 17 ton! Försäljningen gick trögt i början, och det var med nervösa steg jag gick ner till råkaffelagret varje dag och räknade hur många säckar med ekologiskt kaffe vi hade kvar, säger Tony Broman.

Till slut tog försäljningen fart, mycket tack vare Löfbergs hotell- och restaurangkunder som tidigt anammade det hållbart certifierade kaffet.
Idag är varje fjärde kopp som Löfbergs säljer ekologisk. Mycket av kaffet har dubbla certifieringar, vilket gjort Löfbergs till en av världens största inköpare av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe.

– En helt fantastisk utveckling och ett första viktigt steg i den hållbara omställningen av kaffebranschen. Det kunde jag inte drömma om när jag stod där i södra Mexiko och provsmakade de ekologiska bönorna för 25 år sedan, säger Tony Broman.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil