Korvakademien 30 år med fest och nytt pris

Korvakademien 30 år med fest och nytt pris
Christina Möller. Foto: Korvakademien
Korvakademin ska fira 30 år och det tänker man göra med en jubileumsfest och, naturligtvis, som sig bör med att dela ut ett unikt jubileumspris.

Korvakademin ska fira 30 år och det tänker man göra med en jubileumsfest och, naturligtvis, som sig bör med att dela ut ett unikt jubileumspris.

Akademien för de sköna korvarna, i dagligt tal Korvakademien, bildades 1991 och ska enligt stadgarna ha tolv ledamöter med god kunskap om och ett levande intresse för en högtstående svensk korvkultur.
Nu firar man 30 välsmakande år med tillbakablickar, framåtblickar, jubileumsfest och ett unikt jubileumspris.

– Vi har jobbat hårt för att höja korvens anseende och kvalitet under de här 30 åren, och mycket har till vår stora glädje hänt. Korven har verkligen fått en plats i finrum och finkrog, samtidigt som vi värnat den goda vardagsmaten och den klassiska korvkiosken med dess kultur av att främja möten mellan människor. Nu är vi i akademien redo för framtidens korvland och för trettio goda år till, säger Korvakademiens preses Christina Möller.

Korvakademiens hederspris har en särskild glans. Det delas ut till personer som gjort särskilt viktiga insatser för korvens status och kvalitet. Hittills har sex hederspris delats ut, det första 2014 till Owe Thörnqvist, mannen bakom ”Varm korv boogie”.
– ­­På trettioårsfesten ska vi dela ut ett särskilt jubileumspris till en riktig korvälskare, men hen än så länge hemlig, säger Christina Möller.

Jubileumsfesten äger rum på restaurang K-märkt i Stockholm den 17 november.
Gästerna utlovas en trerätters korvmeny, korvrelaterade cocktails, underhållning, överraskningar och en specialkomponerad jubileumskorv.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil