Korvakademien 30 år med fest och nytt pris

Korvakademien 30 år med fest och nytt pris
Christina Möller. Foto: Korvakademien
Korvakademin ska fira 30 år och det tänker man göra med en jubileumsfest och, naturligtvis, som sig bör med att dela ut ett unikt jubileumspris.

Korvakademin ska fira 30 år och det tänker man göra med en jubileumsfest och, naturligtvis, som sig bör med att dela ut ett unikt jubileumspris.

Akademien för de sköna korvarna, i dagligt tal Korvakademien, bildades 1991 och ska enligt stadgarna ha tolv ledamöter med god kunskap om och ett levande intresse för en högtstående svensk korvkultur.
Nu firar man 30 välsmakande år med tillbakablickar, framåtblickar, jubileumsfest och ett unikt jubileumspris.

– Vi har jobbat hårt för att höja korvens anseende och kvalitet under de här 30 åren, och mycket har till vår stora glädje hänt. Korven har verkligen fått en plats i finrum och finkrog, samtidigt som vi värnat den goda vardagsmaten och den klassiska korvkiosken med dess kultur av att främja möten mellan människor. Nu är vi i akademien redo för framtidens korvland och för trettio goda år till, säger Korvakademiens preses Christina Möller.

Korvakademiens hederspris har en särskild glans. Det delas ut till personer som gjort särskilt viktiga insatser för korvens status och kvalitet. Hittills har sex hederspris delats ut, det första 2014 till Owe Thörnqvist, mannen bakom ”Varm korv boogie”.
– ­­På trettioårsfesten ska vi dela ut ett särskilt jubileumspris till en riktig korvälskare, men hen än så länge hemlig, säger Christina Möller.

Jubileumsfesten äger rum på restaurang K-märkt i Stockholm den 17 november.
Gästerna utlovas en trerätters korvmeny, korvrelaterade cocktails, underhållning, överraskningar och en specialkomponerad jubileumskorv.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Skörden väntas öka Rekordskörd av raps

Årets spannmålsskörd väntas bli elva procent högre än förra året och när det gäller skörden av oljeväxter blir årets skörd 2000-talets största.

H&M:s nya jättelager Satsar stort i Polen

75 000 kvadratmeter och två våningar handlar det om när H&M nu byggt ut sitt befintliga distributionscenter i polska Stryków för att möta efterfrågan.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil