Nu kan du glassa obemannat

Sveriges första obemannade mjukglassbutiker är här. Dem hittar du i Malmö under namnet Frozen wall och med ambitionen att bygga upp en rikstäckande kedja.

Kunden gör allt själv medan en kamera följer hanteringen. Själva glassmaskinen är liten, smidig och enkel att hitta en placering av.
Så ser det ut när Jörgen Håkansson och Eva Håkansson drar igång obemannade glassbutiken Frozen wall med första butikerna i Malmö.

Jörgen Håkansson säger att han fick idén till innovationen under resor i Asien.
I såväl Kina som Japan förekom och förekommer mycket automatförsäljning och enheterna är populära.

Nu har man startat de tre första obemannade enheterna.
Snabb service och inga köer är två säljargument i de tre enheterna, utplacerade i lika många köpcentrum i Malmö.

Tanken är att man ska använda dessa tre startbutiker som piloter.
Meningen är sedan att man ska skapa en rikstäckande kedja på sikt.

Frånvaron av personal med tillhörande kostnader liksom en låg hyra för platsen gör att man kan konkurrera väl prismässigt, menar Frozen walls skapare.
Maskinen kan, för att ge ett mått på utrymmeskrav, till exempel placeras i ett storleksmässigt motsvarande bankomatutrymme.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil