De tar popcorn till en ny nivå hos Coop

De tar popcorn till en ny nivå hos Coop
Nu är samarbetet klart via ett avtal mellan Wepopop och Coop Värmland. Foto: Pressbild Coop Värmland
Wepopop från Jössefors har tagit popcorn till en ny nivå. Ett avtal med Coop Värmland för nu ut innovationen i dagligvaruhandeln regionalt.

Wepopop från Jössefors har tagit popcorn till en ny nivå. Ett avtal med Coop Värmland för nu ut innovationen i dagligvaruhandeln regionalt.

Wepopop är företaget från Jössefors utanför Arvika som säger sig ha höjt popcorn till vetenskap.
Företaget, grundat 2013, har specialiserats sig på att importera popcornkärnor av högsta kvalitet från hela världen.
Tidigare har man främst sålt via sin egen webbshop men tack vare ett avtal med Coop Värmland tar man nu steget ut i den värmländska detaljhandeln.

– Våra popcorn kommer från producenter och bönder från hela världen som brinner för popcorn, säger Bruno Lindberg, vd för Wepopop.
– Med högkvalitativa majstyper och beroende på hur man lagrar popcornen får man olika karaktärer som också påverkar smaken.

Wepopop håller till i Jössefors utanför Arvika. Företaget fokuserar på själva majskärnorna och har en inriktning på att man ska poppa själv i hemmet.
Via Coop Värmland får man nu ut olika typer av popcorn som kommer att säljas i lösvikt i slutna och hygieniska automater i butikerna.

– Det var under min tid på Chalmers i Göteborg som jag insåg att bra popcorn är en vetenskap. Därför har vi lagt stor vikt på kundinformation om de olika sorterna som erbjuds i butikens automater. Genom steget ut i detaljhandeln hoppas vi att fler inser vikten av välsmakande popcorn och inse att detta inte är godis – det är en grönsak, säger Bruno Lindberg.

Wepopops popcorn kommer att finnas på Coopbutikerna i Arvika, Stora Coop Välsviken och Bergvik i Karlstad samt Coop Sunne för att sedan erbjudas i fler butiker.
Från Coop Värmlands sida ser man fram mot samarbetet.
– Det känns fantastiskt bra att medverka till att ett litet lokalt företag i Jössefors får möjlighet att på allvar expandera till dagligvaruhandeln, säger Coop Värmlands vd Anneli Borg Lundgren.
– Att jag själv är en popcornsälskare av rang gör inte saken sämre.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil