Coop inleder årlig skattjakt

Foto Pressbild
Äntligen har årets första svenska färskpotatis kommit upp ur jorden, och Coop gör det till en fest för sina kunder. I en spännande skattjakt har Coop placerat ut tio kilo av denna exklusiva delikatess i 26 olika Coop-butiker runt om i Sverige, från norra Coop Norrbotten till Coop Syd i Skåne.

Denna årliga skattjakt är en del av Svensk Potatis’ initiativ för att hylla den svenska primören. De första potatisarna grävdes upp på Bjärehalvön den 29 april, och Coop ser det som ett värdefullt tillfälle att uppskatta det hårda arbete som våra bönder utför dagligen för att försäkra tillgången på råvaror.

Elise Andersson, Inköp- och sortimentsansvarig för Frukt & Grönt på Coop Sverige, uttrycker entusiasm för detta initiativ och påminner kunderna att hålla utkik nästa gång de besöker en Coop-butik. Kanske är det just deras butik där en av de 26 påsarna med färskpotatis har gömts.

För att underlätta jakten har butikerna satt upp ledtrådar för deltagarna. Men det är först till kvarn som gäller, så det gäller att vara snabb för att lägga vantarna på de gyllene potatisarna.

Förra året antog Coop även Svensk Potatis’ utmaning att öka kännedomen om årets första svenska skörd av färskpotatis. Coops matinspiratör Sara Begner delade då ut nykokt färskpotatis till barn på en grundskola i norra Stockholm, vilket var uppskattat av både barn och vuxna.

Potatis är en populär och näringsrik grönsak i svenska hushåll, och intresset för potatis fortsätter att öka. Många är nyfikna på att testa nya sorter och tillagningssätt. Enligt Potatisrapporten 2023, tagen fram av Svensk Potatis, äter 98 procent av svenska hushåll potatis regelbundet, och 18 procent planerar att äta ännu mer potatis framöver.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil