Ica i Åmål gör storsatsning

Storsatsning och total ombyggnad. | Foto av: Michael Erhardsson
Storsatsning och total ombyggnad. Det handlar det om i Åmål när Ica Supermarket ska bli både mer miljövänlig, fräschare och mer lättorienterad i höst.

Egentligen skulle Ica Supermarket i Åmål, som också heter Ica Lejonet, ha väntat med renoveringen till 2021.
Att den blir av redan i år beror på – konkurrenten Willys.

När det blev klart med Willys etablering i Åmål bestämde sig Ica-handlaren Susanne Enell för att tidigarelägga sin totalrenovering av butiken.
Nu drar den igång under vecka 34 och blir den första stora uppdateringen av butiken sedan 2005.

Det blir en omgjord förbutik, mer satsning på kafédelen och ett utökat självutcheckningsområde.
I butiken ska mejeriavdelningen få mer plats och kylar och frysar ska bytas för att vara i linje med nya regler på området.
Det kommer även att ge energibesparingar på 30 procent.
– När elräkningen är 200 000 kronor per månad, då blir det ganska mycket pengar, säger Susanne Enell till lokaltidningen.

Fastighetsägaren kommer att rusta upp parkeringen och ge plats för fler bilar och dessutom ska man i samband med renoveringen även börja med näthandel och upphämtning på baksidan av butiken.
Totalt kommer renoveringen att kosta 10-11 miljoner kr, enligt handlare Enell.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil