Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Sempers barnmat utan palmolja

Bild på en arbetare för ett oljepalmplantage som lossar en lastbil. | Foto : Photomagically
Semper har under det senaste året fasat ut palmolja ur sortimentet för barnmat och meddelar nu att hela det produktsortimentet är fritt från palmolja.

Schweiziska Semper är marknadsledande på barnmat i Norden och har under det senaste året fasat ut palmolja ur hela sortimentet för barnmat.
Semper arbetar kontinuerligt med att förbättra och utveckla barnmat, genom naturligt god och näringsriktig mat med bra råvaror och naturliga smaker. Att fasa ut palmolja har varit ett viktigt utvecklingsarbete under flera år, där vikten har legat på att hitta bra och näringsriktiga alternativ, skriver man i en ny pressrelease.

– Vi tycker att palmolja innehåller många bra egenskaper, men vi vet att föräldrar efterfrågat att vi i så stor utsträckning som möjligt ska erbjuda produkter utan palmolja. Vi har lyssnat och är stolta över att nu kunna berätta att hela sortimentet av barnmat och modersmjölksersättning är utan palmolja, säger Sempers Catharina Tennefors.

Företaget påpekar att när det gäller välling och gröt var Semper först på marknaden med recept utan palmolja redan 2013. Nu har palmolja i modersmjölkersättning, tillskottsnäring samt mjölkdryck ersatts med mjölkfett. Det innebär att Semper nu kan erbjuda hela sitt kompletta barnsortiment – utan palmolja.

Catharina Tennefors, R&D and Quality Director, Semper AB. | Foto : Pressbild

– Vårt fokus är att skapa det bästa för barnet, att ta ansvar utöver våra recept och produkter är en självklarhet och vi har många projekt igång för att göra vår mat bättre för våra minsta med omtanke om deras framtid. Ett annat exempel är att vi lanserar nya sortiment av vår barnmat med fler olika grönsaksalternativ, säger Catharina Tennefors.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.