Ambia tar över Teknikmagasinet

Konkursade kedjan Teknikmagasinet har fått ny ägare. Handelsföretaget Ambia köper huvuddelen av kedjan och betalar 41 miljoner kronor. Formellt tar man över från 10 februari.

För ett par veckor sedan försattes butikskedjan Teknikmagasinet i konkurs.
Nu får man en ny ägare som redan tidigare hade en fot i branschen.

Ambia som nu köper Teknikmagasinet äger Apple-återförsäljaren Digital Inn.
Man har även andra företag inom elektronik- och IT-sektorn.

– För Ambia ser vi stora möjligheter i att utveckla Teknikmagasinet som en del i vår företagsgrupp. Vi har sedan tidigare intresserat oss för att komma närmare slutkund med det produktutbud vi har tillgång till via våra andra koncernbolag, och där passar den här kombinationen mycket väl in, säger Ambias vd Marcus Andersson.

– Vi ser också möjligheter att bygga en effektiv organisation som hanterar gruppens behov av allt från stabsfunktioner till tjänster som avser lager och logistik. Att utnyttja organisationen effektivt och att optimera varuflödet är förmodligen de två viktigaste framgångsfaktorerna, påpekar Andersson.

Även Ulrika Göransson, för närvarande vd för Teknikmagasinet, är nöjd;
 – Detta innebär en fantastisk nystart i det påbörjade arbetet med att anpassa Teknikmagasinet till de förutsättningar som råder inom detaljhandeln idag, menar hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil