Ny pantutbetalning utvecklad av Payer

Ny pantutbetalning utvecklad av Payer
Pantamera och Payer har utvecklat en ny utbetalningslösning för pantpengar. Foto: Pressbild Pantamera
Nu kan man få sina pengar direkt in på bankkontot när man pantar, meddelar Pantamera som tillsammans med Payer utvecklat den nya lösningen.

Nu kan man få sina pengar direkt in på bankkontot när man pantar, meddelar Pantamera som tillsammans med Payer utvecklat den nya lösningen.

Pantamera har alltså, tillsammans med fintechbolaget Payer, utvecklat den nya tjänsten som har installerats på storpantarautomaterna Pantamera express, vilken finns på 56 återvinningscentraler runt om i landet.
Under 2021 påbörjas ett testprojekt tillsammans med handeln för att på sikt införa betallösningen i samtliga pantautomater.

– Pantsystemet för burkar infördes redan 1984 i Sverige och för plastflaskor tio år senare. Sedan dess har antalet pantmöjligheter ökat, pantbeloppet har höjts och mängden pantade förpackningar har ökat explosionsartat, konstaterar Pantameras Carita Classon.
– Under förra året pantade vi över två miljarder burkar och flaskor i Sverige. Vi är bland de bästa i världen på att panta, något vi alla ska vara stolta över då pantningen bidrar till en stor miljövinst.

– Vi jobbar ständigt med att utveckla pantsystemet för att göra det så smidigt som möjligt att panta. Nu har turen kommit till att se över utbetalningslösningen som har sett likadan ut under alla år, säger Carita Classon.

Samarbetet med det svenska fintech-bolaget Payer inleddes under 2019. Den nya utbetalningslösningen finns nu installerad på Pantamera Express som Pantamera själva äger och som finns på 56 återvinningscentraler runt om i landet.
– Pantamera Express-automaterna är en viktig del i vårt utvecklingsarbete kring framtidens pantsystem. Här har vi haft möjlighet att testa den nya utbetalningslösningen i stor skala och kan nu erbjuda en enkel och smidig tjänst för överföring av pantpengar direkt in på bankkontot, säger Carita Classon.

Den nya utbetalningslösningen bygger på att man laddar ner en app, där man kopplar det bankkonto man vill få pantpengarna utbetalda till. Alla större svenska banker är anslutna till den nya utbetalningslösningen.
– Vi på Payer är otroligt stolta över att vi fick förtroendet att utveckla nästa generations utbetalningslösning i det svenska pantsystemet. Förutom att det är smidigt för konsumenten att få pengarna direkt på kontot, ger appen också en överblick över vad man faktiskt bidrar till, ur ett klimatperspektiv, när man pantar, säger Peder Berge, vd för och grundare av Payer.

Nästa steg är att testa den nya betallösningen pantautomaterna i livsmedelsbutiker. Sammanlagt finns 4 222 pantautomater i livsmedelsbutiker runt om i landet.
Under året påbörjar Pantamera ett testprojekt tillsammans med handeln för att konsumenterna på sikt ska kunna få sina pantpengar överförda till bankkontot även när de pantar i butik.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil