Fler kan tänka sig att prata med en terapeut

Fler kan tänka sig att prata med en terapeut
Illustration: Bluecall
95 procent av de svarande i Bluecalls statistik kan tänka sig att tala med terapeut i en app. Ångest, relationer, stress handlar det om inom retail.

95 procent av de svarande i Bluecalls statistik kan tänka sig att tala med terapeut i en app. Ångest, relationer, stress handlar det om inom retail.

95 procent av de som ingår i statistiken hos psykologtjänsten Bluecall säger att de kan tänka sig prata med en terapeut i en app i framtiden, något många som tidigare upplevt som otänkbart.

Det som man behöver prata om skiljer sig mellan olika yrkeskategorier. Inom retail är ångest banligast, för konsulter är stress vanligast och i mediebranschen är arbetsrelaterade frågor vanligast. Pandemin har skyndat på digitaliseringen på många plan. Ett av dem är samtal med terapeuter.
Fler och fler arbetsgivare börjar också se vikten av att inte skilja på privata och arbetslivsrelaterade problem. Oavsett var det börjar knorra, på arbetet eller i privatlivet, så kommer det påverka medarbetarna på jobbet, hävdar Bluecall.

– Tidigare har det känts avigt och för vissa till och med kanske otänkbart att tala med en terapeut i en app. Självklart tror vi att pandemin har bidragit till att man som klient nu inte bara kan tänka sig, utan också kanske förväntar sig att man ska kunna ha digitala möten med sin terapeut, säger Milla Leskinen som är psykolog och chef för psykologiavdelningen hos Bluecall.
– Det är inte så konstigt när så mycket annat i vår vardag, till och med arbetet, går att sköta hemifrån, tillägger hon.

– Redan för fem år sen började vi arbeta med digitala samtal med terapeut. De senaste två åren har såväl vårdjättar som vårdcentraler börjat erbjuda digitala samtal med psykolog. Idag känns det som en självklarhet för de flesta. Det är en viktig utveckling som ger fler tillgång till hjälp när de behöver det, och något som gör att vi kan förebygga psykisk ohälsa och få fler att må bättre i vardagen, säger Milla Leskinen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil