Fler kan tänka sig att prata med en terapeut

Fler kan tänka sig att prata med en terapeut
Illustration: Bluecall
95 procent av de svarande i Bluecalls statistik kan tänka sig att tala med terapeut i en app. Ångest, relationer, stress handlar det om inom retail.

95 procent av de svarande i Bluecalls statistik kan tänka sig att tala med terapeut i en app. Ångest, relationer, stress handlar det om inom retail.

95 procent av de som ingår i statistiken hos psykologtjänsten Bluecall säger att de kan tänka sig prata med en terapeut i en app i framtiden, något många som tidigare upplevt som otänkbart.

Det som man behöver prata om skiljer sig mellan olika yrkeskategorier. Inom retail är ångest banligast, för konsulter är stress vanligast och i mediebranschen är arbetsrelaterade frågor vanligast. Pandemin har skyndat på digitaliseringen på många plan. Ett av dem är samtal med terapeuter.
Fler och fler arbetsgivare börjar också se vikten av att inte skilja på privata och arbetslivsrelaterade problem. Oavsett var det börjar knorra, på arbetet eller i privatlivet, så kommer det påverka medarbetarna på jobbet, hävdar Bluecall.

– Tidigare har det känts avigt och för vissa till och med kanske otänkbart att tala med en terapeut i en app. Självklart tror vi att pandemin har bidragit till att man som klient nu inte bara kan tänka sig, utan också kanske förväntar sig att man ska kunna ha digitala möten med sin terapeut, säger Milla Leskinen som är psykolog och chef för psykologiavdelningen hos Bluecall.
– Det är inte så konstigt när så mycket annat i vår vardag, till och med arbetet, går att sköta hemifrån, tillägger hon.

– Redan för fem år sen började vi arbeta med digitala samtal med terapeut. De senaste två åren har såväl vårdjättar som vårdcentraler börjat erbjuda digitala samtal med psykolog. Idag känns det som en självklarhet för de flesta. Det är en viktig utveckling som ger fler tillgång till hjälp när de behöver det, och något som gör att vi kan förebygga psykisk ohälsa och få fler att må bättre i vardagen, säger Milla Leskinen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil