Ikea och Rockefeller går ihop för klimatet

Ikea och Rockefeller går ihop för klimatet
Foto: Mostphotos
Ikea och Rockefeller foundation satsar en miljard dollar på en global organisation som ska bidra till att lösa klimatfrågan och minska utsläppen.

Ikea och Rockefeller foundation satsar en miljard dollar på en global organisation som ska bidra till att lösa klimatfrågan och minska utsläppen.

Rockefeller foundation och Ikea foundation satsar en halv miljard dollar var på en ny global organisation som ska ge en miljard människor grön el.
Målet är att få bort utsläpp på en miljard ton växthusgaser samtidigt som man skapar jobb i fattiga länder efter pandemin.

Ambitionen är att samla in totalt 20 miljarder dollar, ungefär 170 miljarder kr med Gates foundation på vaccinområdet som förebild.
– Vi och Rockefeller går in med en halv miljard dollar vardera. Vi lägger det i en separat organisation som vi etablerar för att fokusera på att tillföra förnyelsebar energi till människor som bor i fattiga områden i Sydostasien, Sydamerika och Afrika söder om Sahara, säger Ikea Foundations vd Per Heggenes till sydsvenskan.se.

Initiativet presenteras idag måndag vid en FN-konferns i New York. Ambitionen är att kunna presentera nyheter om mer kapital vid FN:s klimattoppmöte i höst.
– Nu har vi en miljard dollar i potten och räknar med att kunna locka till oss 20 miljarder dollar. Vi satsar på att ha säkrat halva summan till COP26 i Glasgow i november, säger Per Heggenes.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil