Coop och Bris i nytt samarbete

Bris och Coop inleder ett nytt samarbete för att ge barn hjälp och någon vuxen att prata med. Det handlar om meddelanden via Coops mjölkpaket.

Sommarlovet närmar sig sitt slut och för en del barn betyder det oro och ångest inför skolstart. För att underlätta för barn som behöver hjälp och hitta en vuxen att prata med har Bris tagit fram hemliga meddelanden på Coops mjölkpaket, skriver parterna idag.

Varje år när skolorna startar kontaktar barn Bris för att berätta om oro eller andra tankar om att gå tillbaka till skolan.
För många barn är det första gången de pratar med en vuxen om sina tankar och känslor.

– En del barn tycker att det kan vara svårt att prata med sina föräldrar för att föräldrarna så fort vill hitta en lösning, men barnet vill få berätta i sin takt. För de barnen kan det vara bra att få prata med en annan vuxen först om sina tankar och känslor och få hjälp hur man sedan pratar med sina föräldrar, säger Malin Berggren Griffiths som är kurator hos Bris.

Nu skapar Bris och Coop ett nytt sätt för barn att få information om hur de kan få hjälp.
Under hösten kommer barn kunna använda en QR-kod på Coop:s mjölkpaket och på så sätt hitta till ett hemligt Snapchat-filter med information om var barnet kan få hjälp.

Informationen på mjölkpaketen är en del av ett flerårigt samarbete mellan Coop och Bris.

– Det är miljontals personer runt om i Sverige som tar del av innehållet på våra mjölkpaket varje månad. Eftersom jag är pappa till två söner och vet hur tufft det är att vara barn i dag, så är rättviseaspekten viktig för mig – att alla barn ska ha samma förutsättningar till en bra start i livet, säger Johan Öhlin, marknadschef hos Coop Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil