Framtidstro tillbaka hos Food & friends

Framtidstro tillbaka hos Food & friends
Foto: Food & Friends
När Food & friends publicerar sin trendspaning för 18:e året i rad konstaterar byrån att det mest markanta är att vi ser framtidstron komma tillbaka.

När Food & friends publicerar sin trendspaning för 18:e året i rad konstaterar byrån att det mest markanta är att vi ser framtidstron komma tillbaka.

Food & friends trendspaning sker för 18:e året när man presenterar 2022 under temat ”Back to forward”.
– Matbranschen påverkades kraftigt av pandemin och mycket har förändrats som fortsatt kommer att forma hur vi äter och dricker, skriver byrån.
– Gemensamt för årets spaningar är att det finns en stark och positiv framtidstro och människor som är peppade på att komma framåt, sammanfattar man. 

En direkt följd av pandemin är att man vill kunna äta sig till immunitet, konstaterar Food & friends.
I en undersökning från USA säger sex av tio svarande att de söker livsmedel som boostar deras immunförsvar.

Företaget Kellogg’s har till och med utsett immunitet till en av deras kommande innovationsområden.
En annan form av funktionsmat man ser exempel på är adaptogener, en samling ingredienser som ska skydda oss mot olika typer av stress så som hård mental påfrestning, fysisk belastning, extrem värme eller kyla eller sjukdomar, konstaterar Food & friends.

Mer om trender inför 2022 läser du i nästa printmagasin, Butikstrender 10/2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil