Hållbarhet i centrum för Gotlands slagteri

Hållbarhet i centrum för Gotlands slagteri
Foto: Svenskt Butikskött

Svenskt butikskött och Gotlands slagteri sätter hållbarhet i centrum och ser nu hur vi går mot en ny och bredare syn på kött än på flera år.

– Det är ett spännande läge och vi är övertygade om att vi hela tiden tar steg i rätt riktning, säger vd Thomas Östlund.

Det har, för att uttrycka sig milt, varit tuffa tider i opinionen för alla som ur någon aspekt arbetat med kött.
En debatt som saknat gråskala har talat om att det handlar om att sluta med kött helt som enda alternativ för framtiden. Men nu har någonting hänt.

– Ja, vi kan se att man idag på ett helt annat sätt talar om närodlat och svenskt, att man har något mer av en helhetssyn och att betydligt mer av diskussionen kring kött handlar om att vi behöver äta kött av bra kvalitet, sund djurhållning och produktion och mera svenskt, sammanfattar Thomas Östlund.

Och där växtbaserade alternativ promotats tydligt i debatten om konsumtionsmönster och näring har nu fokuset förflyttats.
Idag talar vi mer om närproducerat och närodlat samtidigt som diskussionen kring kött nu i högre grad handlar om att vi kanske behöver äta mindre mängd men kött av bättre kvalité.

Läs mer om Svenskt butikskött och Gotlands slagteri i nya Butikstrender 8/2021

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Bara var tredje butik låter anställda rotera mellan arbetsuppgifter och drygt hälften av dem bryter mot regler om kassaarbete max två timmar i sträck.

Lagar skollunch inom planetens gränser

Lagar skollunch inom planetens gränser

I samarbete med Orklas matkreatörer har skolor i 36 kommuner som mål att under en hel vecka laga skolluncher som håller sig inom planetens gränser.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.