Apoteket ökar försäljningen

Glada miner i Apotekets kvartalsrapport när försäljningen stigit med 6,3 procent första tre månaderna. | Foto: Apoteket
Efterfrågan är hög på Apotekets produkter. Företaget och redovisar en ökad försäljning med 6,3 procent januari-mars i år, delvis av Corona-skäl.

Apoteket ökade sin försäljning med 6,3 procent under första kvartalet 2020.
Under mars månad var en stor del av förklaringen hamstring av läkemedel och apoteksprodukter och försäljningen till konsument steg med cirka 10 procent.

Apotekets totala försäljning uppgick till 5 405 miljoner kronor och försäljningen till konsumenter ökade med 9,8 procent där antalet kunder ökade såväl i butik som i e-handeln.
Högst tillväxt hade distansförsäljningen. Rörelseresultatet för årets första kvartal blev 120 miljoner kronor – 30 procent plus jämfört med året innan.

Den pågående pandemin påverkade försäljningen i mars då kunderna hamstrade läkemedel och apoteksprodukter.
Kraven på åtgärder för att minska smittspridning har förändrat rörelsemönster och inte minst fått e-handeln att öka kraftigt, konstaterar Apoteket som nu ger e-handeln ökat fokus framöver.

– Vi ser en snabb förflyttning mot digital handel och den pågående coronapandemin har accelererat den utvecklingen. Inte minst är det Apotekets kärnkunder, ofta äldre, som nu upptäcker e-handeln. Vi har ett starkt varumärke och en lång relation med dessa kunder. Vi ska möta dem med ett lika starkt digitalterbjudande, säger Apotekets vd Ann Carlsson.

– Vi har anpassat våra butiker till den nya situationen och vi har förstärkt vår e-handel för att möta den stora efterfrågan. Vi har också spridit kunskap om hur släktingar och vänner kan hjälpa äldre att hämta läkemedel som ombud. Vi fortsätter att etablera nya samarbeten för att underlätta för riskgrupperna att få tag på sina läkemedel, säger Ann Carlsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil