Bärta klar för final med sina produkter

Bärta klar för final med sina produkter
Pia Qvarnström. Foto: Swedish Temptations
När nätverket Livsmedel i fokus presenterar sina finalister för Livsmedelspriset är Bärta en av dem för sin produktutveckling.

När nätverket Livsmedel i fokus presenterar sina finalister för Livsmedelspriset är Bärta en av dem för sin produktutveckling.

I veckan gick nätverket Livsmedel i fokus ut med årets finalister till Livsmedelspriset, ett pris som delats ut varje år sedan 1964.
Innovativa Bärta är en av dessa finalister vilket grundaren Pia Qvarnström är mycket glad över.

– Det känns väldigt roligt att vara finalist. Det ligger ju ett gediget arbete bakom Bärta och de produkter vi idag har i dagligvaruhandel, konstaterar Pia Qvarnström.
– Själv lägger jag mycket av min tid på just produktutveckling och vill inte kompromissa med detaljer. Sådant tar tid och därför är det extra kul när Bärta lyfts och uppskattas, säger Pia Qvarnström, som inte bara är grundare utan även produktutvecklare.

Livsmedel i fokus skriver att priset delas ut till ”personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling.” Nomineringen lyder:
”För sin utveckling och produktion av moderna och välsmakande, veganska produkter. Bärta använder svenska, ekologiska, gula ärter som huvudråvara i sina produkter. Ärtorna groddas och fermenteras för bästa smak och näringstillgänglighet”

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil