Corona boostar e-mathandeln

E-mathandeln har fått ett kraftigt uppsving i spåren av coronasmittan. Alla företag i branschen intygar att situationen snabbt ökat nätmathandlandet.

De senaste veckorna coronalarm och beskeden om inskränkningar i vårt vardagliga liv har redan påverkat dagligvaruhandeln i flera avseenden.
Ett är att vissa typer av varor blivit hamstrade och att det blivit en viss eftersläpning när det gäller att fylla på vissa varugrupper inom handeln.

En annan konsekvens av situationen är att e-mathandeln ökar snabbt i coronasmittans spår.
Under fjolåret växte e-mathandeln med 13 procent och det som framförallt ökade var click and collect, beställningar man själv plockade upp på vägen hem eller motsvarande.

Nu kan alla se att beställningarna ökat dramatiskt och skummar man igenom pressreleaser och nyhetstexter gäller det hela branschen.
Hos Mat.se konstaterar man att man sett ”en ovanligt stor ökning” de senaste två veckorna när det gäller beställningarna och att det kan leda till att leveranser blir en dag försenade.

Även hos Ica har man sett en ökning och den består även i att kunderna beställer större volymer av varorna.
Konserver, ris, vatten och pasta är kategorier som har ökat i nätmatsbeställningarna.

Hos Mathem säger man att det ännu inte finns exakta siffror men att man bedömer ökningstakten i beställningarna till ”50-100 procent”.
Ökningen började redan för 2-3 veckor sedan och omfattningen av den gör att kunder nu kan få vänta upp till fyra dagar efter beställning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil