Kraftig ökning för Matsmart

Matsmart säljer mat som egentligen skulle slängas och redovisar nu kraftiga försäljningsökningar i sin e-handel.
Matsmart redovisar nu kraftiga försäljningsökningar i sin e-handel under coronaperioden och mest ökar försäljningen i Blekinge, Uppsala och Värmland.

Det är första gången antisvinn-företaget Matsmart redovisar data från sin försäljning och man gör det för att påvisa hur dess kunder ändrat köpmönster under coronapandemin. Matsmart redovisar en kraftig försäljningsökning över hela landet och konstaterar att ökningen är störst i Blekinge, Uppsala och Värmland.

I Stockholm – mest drabbad av covid-19 hittills – har försäljningen ökat med knappt 45 procent för Matsmart som däremot kan räkna hem över 50-procentiga ökningar i Blekinge och Uppsala.

– E-handeln fyller en bra funktion i år, när människor behöver begränsa sitt resande och sina sociala kontakter. Vi har också en bra position eftersom vi kan leverera över hela landet. Geografiskt gör vi ett bra jobb, men tyvärr når vi inte fram på samma sätt bland de äldre åldersgrupperna, säger Matsmarts marknadschef Sofia Syrén.

E-handeln bland kunder över 60 år har nämligen inte ökat i samma takt som i övriga åldersgrupper hos Matsmart. Kunderna under 20 står för den största ökningen, 78 procent, och sedan faller ökningen i storlek åldersgrupp för åldersgrupp uppåt.

Matsmart ska nu via en testpanel försöka reda ut varför ökningen inte är lika stor hos företagets äldre kunder.
– De indikationer vi fått via vår testpanel är att en del hittat lösningar via sina lokala handlare, eller via släktingar och vänner, för att undvika besök i butiker, säger Sofia Syrén.

– Det är jättebra. Men jag önskar att e-handeln hade kunnat göra ett bättre jobb just nu bland de målgrupper där vi just nu kan göra mest nytta. Därför startar vi nu kampanjen ”Hjälp en gammal kompis” som går ut på att uppmuntra till att hjälpa dem som man har i sin närhet och som är i riskgrupp, avslutar Sofia. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil