”Nu krävs nya logistiklösningar”

När e-handeln växer som i somras krävs att leverantörer ser över sina lösningar inom logistik, påpekar Descartes som påpassligt nog levererar sådana.

Postnords e-barometer för juli, som Butikstrender tidigare skrivit om, visar en stark ökning av e-handeln. För juli månad handlar det om en tillväxt på 45 procent jämfört med motsvarande månad 2019.

En utveckling som enligt Lars Persson, nordisk försäljningschef på Descartes, innebär ett ökat tryck på leverantörerna som nu behöver börja se över sina logistik- och transportlösningar.
– Siffrorna är ytterligare ett bevis på att e-handeln är här för att stanna och även om många leverantörer där ute börjat anpassa sina verksamheter finns det fortsatt mycket att göra, säger Lars Persson.

– Leverantörerna måste nu börja se över sina logistiklösningar, vad de har för ruttplaneringslösning och anpassa den så mycket de bara kan. Att använda sig av den nya teknik som finns där ute skulle ge dem stora möjligheter att på distans ändra rutterna, ta fram alternativa vägar och anpassa körningarna på ett smidigt sätt, hävdar Lars Persson.

– Det finns även en stor möjlighet att med den nya teknik öka kundupplevelsen genom att exempelvis kunna uppdatera mottagaren om eventuella trafikproblem som försenar leveransen. Möjligheterna är många – vänta inte, avslutar Persson.

Descartes om Descartes
Descartes hjälper kunder i Norden och globalt, som med våra lösningar får tillgång till beslutsstöd inom strategisk ruttplanering, transportoptimering och tullhantering, vilket är nödvändigt för att säkerställa full synlighet och automatisering i hela leveranskedjan.
Descartes lösningar används för planering, uppföljning och uppföljning av leveranser, men även för att hantera och övervaka transportavtal, servicekvalitet och transportfakturor.
Våra lösningar ger tillgång till globala handelsdata för att snabbt och enkelt skapa och skicka import- och exportmeddelanden och se till att de uppfyller de krav och påföljder som olika stater och myndigheter ställer.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil