”Nu krävs nya logistiklösningar”

När e-handeln växer som i somras krävs att leverantörer ser över sina lösningar inom logistik, påpekar Descartes som påpassligt nog levererar sådana.

Postnords e-barometer för juli, som Butikstrender tidigare skrivit om, visar en stark ökning av e-handeln. För juli månad handlar det om en tillväxt på 45 procent jämfört med motsvarande månad 2019.

En utveckling som enligt Lars Persson, nordisk försäljningschef på Descartes, innebär ett ökat tryck på leverantörerna som nu behöver börja se över sina logistik- och transportlösningar.
– Siffrorna är ytterligare ett bevis på att e-handeln är här för att stanna och även om många leverantörer där ute börjat anpassa sina verksamheter finns det fortsatt mycket att göra, säger Lars Persson.

– Leverantörerna måste nu börja se över sina logistiklösningar, vad de har för ruttplaneringslösning och anpassa den så mycket de bara kan. Att använda sig av den nya teknik som finns där ute skulle ge dem stora möjligheter att på distans ändra rutterna, ta fram alternativa vägar och anpassa körningarna på ett smidigt sätt, hävdar Lars Persson.

– Det finns även en stor möjlighet att med den nya teknik öka kundupplevelsen genom att exempelvis kunna uppdatera mottagaren om eventuella trafikproblem som försenar leveransen. Möjligheterna är många – vänta inte, avslutar Persson.

Descartes om Descartes
Descartes hjälper kunder i Norden och globalt, som med våra lösningar får tillgång till beslutsstöd inom strategisk ruttplanering, transportoptimering och tullhantering, vilket är nödvändigt för att säkerställa full synlighet och automatisering i hela leveranskedjan.
Descartes lösningar används för planering, uppföljning och uppföljning av leveranser, men även för att hantera och övervaka transportavtal, servicekvalitet och transportfakturor.
Våra lösningar ger tillgång till globala handelsdata för att snabbt och enkelt skapa och skicka import- och exportmeddelanden och se till att de uppfyller de krav och påföljder som olika stater och myndigheter ställer.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil