”Nu krävs nya logistiklösningar”

När e-handeln växer som i somras krävs att leverantörer ser över sina lösningar inom logistik, påpekar Descartes som påpassligt nog levererar sådana.

Postnords e-barometer för juli, som Butikstrender tidigare skrivit om, visar en stark ökning av e-handeln. För juli månad handlar det om en tillväxt på 45 procent jämfört med motsvarande månad 2019.

En utveckling som enligt Lars Persson, nordisk försäljningschef på Descartes, innebär ett ökat tryck på leverantörerna som nu behöver börja se över sina logistik- och transportlösningar.
– Siffrorna är ytterligare ett bevis på att e-handeln är här för att stanna och även om många leverantörer där ute börjat anpassa sina verksamheter finns det fortsatt mycket att göra, säger Lars Persson.

– Leverantörerna måste nu börja se över sina logistiklösningar, vad de har för ruttplaneringslösning och anpassa den så mycket de bara kan. Att använda sig av den nya teknik som finns där ute skulle ge dem stora möjligheter att på distans ändra rutterna, ta fram alternativa vägar och anpassa körningarna på ett smidigt sätt, hävdar Lars Persson.

– Det finns även en stor möjlighet att med den nya teknik öka kundupplevelsen genom att exempelvis kunna uppdatera mottagaren om eventuella trafikproblem som försenar leveransen. Möjligheterna är många – vänta inte, avslutar Persson.

Descartes om Descartes
Descartes hjälper kunder i Norden och globalt, som med våra lösningar får tillgång till beslutsstöd inom strategisk ruttplanering, transportoptimering och tullhantering, vilket är nödvändigt för att säkerställa full synlighet och automatisering i hela leveranskedjan.
Descartes lösningar används för planering, uppföljning och uppföljning av leveranser, men även för att hantera och övervaka transportavtal, servicekvalitet och transportfakturor.
Våra lösningar ger tillgång till globala handelsdata för att snabbt och enkelt skapa och skicka import- och exportmeddelanden och se till att de uppfyller de krav och påföljder som olika stater och myndigheter ställer.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

20 år sedan Lidl öppnade i Sverige

25 september var det exakt 20 år sedan Lidl öppnade sina första butiker i Sverige. Idag har kedjan 205 butiker från Trelleborg till Boden.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil