Färre butiker men lågpris bygger ut

Färre butiker men lågpris bygger ut
Foto: Mostphotos
Färre butiker men lågpris går mot strömmen. Det är sammanfattningen när HUI Research presenterar den senaste butikskartläggningen för Sverige.

Färre butiker men lågpris går mot strömmen. Det är sammanfattningen när HUI Research presenterar den senaste butikskartläggningen för Sverige.

Den senaste butikskartläggningen från HUI Research visar att det totala kedjebutiksbeståndet i Sverige minskade med 547 butiker under 2020.
Den minskningen motsvarar 3 procent av Sveriges kedjebutiker.

Samtidigt sker en rörelse i den andra riktningen då lågprishandeln går mot strömmen.
Under 2020 stod segmentet för 20 procent av kedjebutiksöppningarna i Sverige.

Klädhandeln var den bransch där flest butiker stängde under pandemiåret 2020. Klädhandeln var även den bransch där flest butiker stängde 2019.
Ett antal butikskedjor har gått i konkurs och fått stänga samtliga butiker, vilket har bidragit till en negativ tillväxt om 9,4 procent i klädhandeln.
Totalt stängdes 339 kedjebutiker i klädhandeln under 2020, rapporterar HUI Research.

– Den svenska butikshandeln genomgår en strukturomvandling driven av digitalisering och ökad e-handel, konstaterar Monica Bruvik, analytiker hos HUI Research.
– Vissa av butiksstängningarna är effekter av konkurser och rekonstruktioner medan andra är en naturlig följd av en aktiv butiksnätsplanering, tillägger hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil