Förpackningar för minskat matsvinn

Professor Fredrik Wikström och docent Helén Williams | Foto Linn Malmén
I en ny bok – ”Stoppa matsvinnet!” – vill två forskare vid Karlstads universitet förklara matsvinnet och visa förpackningarnas roll i sammanhanget.

Professor Fredrik Wikström och docent Helén Williams är båda knutna till Karlstads universitet med förpackningar som ett specialområde.

I nya boken ”Stoppa matsvinnet!” vill de peka på förpackningens centrala roll i arbetet mot matsvinnet.
Vi behöver fördjupa oss i förpackningssystemet och hur förpackningssystemet utvecklats, menar forskarna som menar att en förpackningsfri handel skulle vara till stor nackdel för klimatet och istället öka matsvinnet.

Samtidigt påpekar Fredrik Wikström att det kanske kan finnas något positivt i de stora prisökningar vi ser nu.
– Kanske att vi kan börja värdesätta maten lite mer när den faktiskt kostar oss lite mer, tänka en gång till innan vi slänger något, funderar Wikström.

Läs mer om den nya boken i Butikstrender 8/2022  

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil