Säljer mer men går minus

Nelly drivs sedan 2018 som ett separat bolag av Qliro-koncernen men har fått se 2020 bli ett tufft år. | Foto av Pressbild

Det är tuffa tider inom mode, kläder och skor och det gäller även inom e-handeln på området, konstaterar nu Nelly som i omsättning är ett av Sveriges största e-handelsbolag.
Nelly drivs sedan 2018 som ett separat bolag av Qliro-koncernen men har fått se 2020 bli ett tufft år.

Tidigare i år sparkade Nelly 25 personer, nästan var tionde anställd, i ett sparpaket och beslutade sig för att fokusera på Norden.
När sedan pandemin kom blev det en ny smäll för Nelly som i april införde korttidsarbete för personalen i Borås.

När bolaget nu redovisar 2019 visar det också på mörka siffror även om omsättningen steg med 5 procent och hamnade på 1,4 miljarder kr.
Föregående års vinst strax över 33 miljoner kr ersattes det nu redovisade helåret av en förlust på 3,6 miljoner kr.

Framförallt var andra halvan av 2019 en besvikelse skriver Nelly som  haft stora lager vilket tvingat fram reor som sänkt marginalerna.
– Detta kombinerat med ökade kostnader för marknadsföring har inneburit ett försämrat resultat för helåret, skriver bolaget i sin rapport.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil