Ica återkallar nougatsås – felaktig etikett

Ica återkallar nougatsås – felaktig etikett
Det är ett parti av den här nougatsåsen som Ica nu återkallar för att den fått fel baksidesetikett. Foto: Pressbild Ica
Ica återkallar sin egen Ica nougatsås eftersom produkten felaktigt fått den baksidesetikett som hör till Ica kolasås och då fel allergiinformation.

Ica återkallar sin egen Ica nougatsås eftersom produkten felaktigt fått den baksidesetikett som hör till Ica kolasås och då fel allergiinformation.

Ica återkallar Ica nougatsås på grund av att produkten felaktigt fått baksidesetikett för Ica kolasås, skriver koncernen i en pressrelease.
Ica nougatsås innehåller allergenen hasselnötter vilket då inte framgår av etiketten och utgör därmed en fara för konsumenter allergiska mot hasselnötter. 

För konsumenter som inte är allergiska mot hasselnötter utgör produkten ingen hälsofara.
Återkallelsen gäller Ica Nougatsås 300 g, med bäst-före datum 01-01-2022 och batchnummer 323581, meddelar Ica.

– Vi ser mycket allvarligt på detta och återkallar produkten. För oss på Ica är det självklart att kunden ska kunna lita på att innehållsdeklarationen som står på förpackningen stämmer. Vi utreder nu vilka åtgärder vi kan vidta för att detta inte ska ske igen, säger Lena Sparring som är kvalitetschef för Ica Sverige.

Incidenter som denna utreds noggrant och en åtgärdsplan med förebyggande åtgärder tas fram och följs sedan upp. Tillsynsmyndighet Solna stad och Livsmedelsverket har informerats.
Vid återkallelse stoppas produkterna i kassan och är inte möjliga att köpa.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil