”Nio av tio matdjur lever i en matfabrik”

”Nio av tio matdjur lever i en matfabrik”
Foto: Mostphotos
Peter Singer, professor i bioetik, påpekar i en artikel att nio av tio matdjur vi äter lever hela sitt liv i en matfabrik och pekar på bristande etik.

Peter Singer, professor i bioetik, påpekar i en artikel att nio av tio matdjur vi äter lever hela sitt liv i en matfabrik och pekar på bristande etik.

Peter Singers tes är att så länge vi tillåter att merparten av de djur vars liv vi råder över hålls instängda under vidriga förhållanden, har vi inte gjort några större etiska framsteg på 2000 år.
Professorn i bioetik utvecklar detta i en debattartikel sydsvenskan.se publicerar.

”En nations storhet och dess etiska framsteg kan bedömas av hur man behandlar sina djur”, sa den indiske ledaren Mahatma Gandhi en gång. Betraktar vi den värld vi lever i, kan man undra vilka etiska framsteg människan gjort de senaste två årtusendena, skriver Singer.

Singer pekar på bristen på djurskydd i många länder och att över 70 miljarder landlevande ryggradsdjur dödas varje år runt om i världen för att ätas upp.
Nio av tio tillbringar hela sitt liv instängda i en djurfabrik. Det finns lagstiftning, särskilt inom EU, som förbjuder de mest extrema formerna av fastlåsning, men i största delen av världen finns inga som helst hinder för att behandla djur på det sätt som maximerar vinsten. En FN-konvention om djurskydd och djurhälsa är minst sagt angelägen, menar professorn.

– När jättelika livsmedelsföretag bestämmer hur många djur som ska rymmas i deras uppfödningshallar vet de redan att det antal som gör att så få djur som möjligt dör innan de uppnår sin slaktvikt, inte är det mest lönsamma alternativet. Därför lever fler än 60 miljarder djur sina eländiga liv hopträngda i djurfabriker innan de körs till slakt, hävdar Singer.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Dansukker utökar sitt svenska sortiment

Dansukker utökar sitt ”Från Sverige”-märkta sortiment när Brun farin strö från oktober får det blågula märket på sin förpackning i dagligvaruhandeln.

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil