Något för Papphammar?

Papper i flaska? Näe, år 2021 kommer Johnnie Walker med en pappersflaska! | Foto av Claudia Holzmann
Nu är den första pappersflaskan för whisky på gång och det handlar om Johnnie Walker, vars ägarföretag vill minska koncernens koldioxidutsläpp.

En och annan kan kanske tycka att den här förpackningen är något för tv-profilen Papphammar och någon kanske påpekar att en och annan som konsumerar den förvandlas till en riktig pappskalle.
Men likväl är det en sanning att vi snart får se en välkänd dryck i åtminstone en sund förpackning.

Johnnie Walker, en av världens största whiskysorter, kommer nämligen i pappersflaska från och med våren 2021.
Det är en nysatsning från brittiska spritjätten Diageo som äger varumärket.

Diageo startar ett nytt dotterbolag, Pulpex, som ska ta fram pappersförpackningar som är helt återvinningsbara.
Ambitionen och bakgrunden är förstås att minska koldixodutsläppen inom koncernen och pappersflaskan för Johnnie Walker blir ett av de första stegen.

Diageo har redan tidigare visat sin trendkänsla och anpassningsförmåga till vad som ligger i tiden, bland annat genom att för några år sedan lansera Jane Walker som ett feminint alternativ till traditionelle Johnnie W.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil