Paradiset kan få ny ägare

Entrén till Paradiset kommer återigen slås upp efter konkursen. Johannes Cullberg köpte tillbaka varumärket. | Foto: Paradiset
En dryg månad efter konkursen finns flera som vill driva ekokedjan Paradiset vidare. Varumärket lockar flera intressenter, enligt konkursförvaltaren.

23 mars försattes ekokedjan Paradiset i konkurs. En stort satsande utmanare till de traditionella kedjorna tvingades därmed bita i gräset. Nu säger konkursförvaltaren att flera intressenter finns som vill ta över varumärket.

Sveriges godaste matmarknad AB var det bolag som ägde Paradisets butiker.
Vid konkursen kvarstod butiken på Södermalm och den på NK i Stockholm.

Konkursförvaltarens inledande inriktning var på försäljning av varulagren i de två butikerna och därefter möjligheten att sälja inventarier från butikerna. Vid sidan av det finns immateriella tillgångar som exempelvis varumärket Paradiset och det röner nu intresse, enligt konkursförvaltaren Louise Sjödahl.

– Det finns flera intressenter för varumärket. Nu infordrar vi anbud på respektive bolagsrörelse. Mitt uppdrag är att försöka få till så bra bud som möjligt, säger hon till Livsmedel i fokus.
Enligt Sjödahl ska försäljningsprocessen vara ”klar inom den närmaste tiden” eftersom de som är intresserade av att köpa varumärket vill ta över det så snart som möjligt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil