Fabriken totalförstörd efter brand

Branden i Polarbröds fabrik. | Foto: Piteå kommun
Polarbröds fabrik i Älvsbyn är förstörd efter en omfattande brand natten mot måndag – samma dag en ny storinvestering skulle ha invigts.

Räddningstjänsten larmades om branden vid 23.30-tiden söndag kväll och kunde klockan 6.00 måndag morgon meddela att det inte fanns någon möjlighet att rädda något av fabriken. 
– Jag skulle säga att det är en totalskada på fabriken, allt brännbart har brunnit upp. Det är sällan vi ser en brand så stor som den här, sade Peter Granberg, räddningschef i beredskap, till media då. 

Fyra kommuner, däribland Boden, Älvsbyn, Luleå och Piteå samarbetade för att släcka branden. 
Arbetet kommer i sin intensiva fas att fortsätta till måndag kväll. 

I ett pressmeddelande skriver Polarbröd att branden har skadat stora delar av bageriet. 
– Det är en stor tragedi för oss men lyckligtvis har ingen människa kommit till skada. Vi samarbetar med räddningstjänsten för att hantera den här mycket svåra situationen”, säger vd Anders E Johansson i pressmeddelandet. 

Företaget är Älvsbyns största privata arbetsgivare och har nyligen investerat 150 miljoner kr i en ny produktionslinje. 
Invigningen av denna var planerad till idag, måndag.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil