Oatly-paket med halv klimatpåverkan

Oatly-paket med halv klimatpåverkan
Nya förpackningar med halverat klimatavtryck på gång. Foto: Pressbild Billerud Korsnäs
En innovativ förpackningslösning som minskar koldioxidutsläppen med hälften presenteras nu i ett samarbete mellan Oatly och Billerud Korsnäs.

En innovativ förpackningslösning som minskar koldioxidutsläppen med hälften presenteras nu i ett samarbete mellan Oatly och Billerud Korsnäs.

Det handlar om en ”innovativ sekundär förpackningslösning” för produkter tillverkade i Oatlys fabrik i Singapore.
Den minskar det sekundära förpackningsmaterialet med 35 procent och beräknas minska koldioxidutsläppen från sekundförpackningarna med 50 procent – i jämförelse med konventionella lösningar.

– Vi försöker alltid hitta lösningar för att göra vår produktionskedja mer hållbar, transparent och resurseffektiv. Därför är det fantastiskt att vi kan samarbeta med Billerud Korsnäs för att hitta den här lösningen för att minska klimatpåverkan och optimera designen av våra asiatiska förpackningar, säger Jenny Belsö Trojer hos Oatly.

– Att utmana konventionella förpackningslösningar för en hållbar framtid har länge varit ledstjärnan för Billerud Korsnäs. Oatly är ett företag som strävar efter att producera hållbara och ansvarsfulla produkter. Vi tänker lika på många sätt, säger Henrik Ahlgren, försäljningsdirektör Asien & Pacific, Billerud Korsnäs.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Dansukker utökar sitt svenska sortiment

Dansukker utökar sitt ”Från Sverige”-märkta sortiment när Brun farin strö från oktober får det blågula märket på sin förpackning i dagligvaruhandeln.

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil