Zeta först med en olivolja i tetrapak

Zeta först med en olivolja i tetrapak
Så ser de ut – marknadens första ekologiska olivolja i ny förpackning från Zeta. Foto: Pressbild Zeta
Zeta blir först i Sverige med en olivolja i en förpackning från Tetra pak när man lanserar en sådan för sin ekologiska extra jungfruolivolja.

Zeta blir först i Sverige med en olivolja i en förpackning från Tetra pak när man lanserar en sådan för sin ekologiska extra jungfruolivolja.

Di Luca & Di Luca hoppas att Sveriges konsumenter är mogna för en ny förpackning för olivoljan.
Därför lanserar man nu marknadens första ekologiska extra jungfruolivolja i en förpackning från Tetra pak.

– I Sverige är vi vana vid att köpa mjölk i kartongförpackning, men inte olivolja. Det vill vi ändra på. Kartongförpackningen har flera fördelar då den bevarar kvaliteten på produkten länge, väger mindre än många andra förpackningar och har ett lågt koldioxidavtryck, säger Helene Rehnberg som är inköpschef hos Di Luca & Di Luca.

– Förmodligen känns det ovant för konsumenten i början, men vi hoppas att de är öppna för en ny typ av förpackning även när det gäller olivolja, säger Helene Rehnberg och relaterar till en annan produkt och dess utveckling.
– Idag kan man köpa vin av bra kvalitet i kartongförpackning och vinbranschen är ändå hyfsat traditionell. Vem kunde tro det för några år sedan, säger Helene Rehnberg, inköpschef. Zeta olivolja fruttato eko, 500 ml, finns att köpa i ett urval Ica-butiker samt på Hemköp och kostar cirka 75 kronor, meddelar företaget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil