Julklappar på kredit för 2,2 miljarder?

Oscar Hagman, dataanlytiker på Prisjakt | Foto Pressbild
Enligt prisjämförelsesajten Prisjakt kan svenskarna i år komma att handla julklappar på kredit för 2,2 miljarder kr.

En ökad ekonomisk press på många kombinerat med en vilja att ändå fira en jul som liknar den man brukar ha.
Resultatet? Julklappar på kredit för miljarder kr.

Enligt jämförelsesajten Prisjakt kan det bli julklappar på kredit för 2,2 miljarder kr för svenskarna i år, vilket kan bli tufft senare.
– Det kan bli dyrt i slutänden, säger Oscar Hagman, dataanlytiker på Prisjakt.

– Vi ser att svenskarna blir mer och mer positiva till att betala julklappar på kredit med möjlighet till avbetalning, säger Oscar Hagman, dataanalytiker på Prisjakt.Kantar har gjort en mätning där man frågat 1 013 personer i mellan 18 och 79 år.
13 procent av dem är ”mer positiva” till att handla julklappar på kredit och 7 procent säger att de troligen kommer att göra det.

– Man planerar att handla julklappar för 3 752 kronor i snitt. Om 7 procent av svenskarna väljer att handla alla julklappar på kredit är det nästan 2,2 miljarder kronor. Det är en väldigt, väldigt stor siffra, konstaterar Oscar Hagman.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

440 miljoner kronor till Arlabönder

Arlabönder runt om i Sverige kommer att dela på en utdelning på cirka 440 miljoner kronor som en del av den efterlikvid som beslutades av Arlas högsta beslutande organ. Det totala beloppet för hela Arlas nordiska mjölkbönder är cirka 270 miljoner euro.

Ökar ersättningen till norrländska mjölkbönder

Från och med den 1 mars 2024 höjer Norrmejerier ersättningen för mjölkråvara med 30 öre. Beslutet välkomnas av både mjölkbönder och företagsledningen som ser det som ett nödvändigt steg med tanke på de utmaningar som mjölkbönderna i Norrland står inför.

Premiär för två nya Snabbgross Club

Den 29 februari slår Axfoods restauranggrossist Snabbgross upp portarna för två nya butiker i det medlemsbaserade konceptet Snabbgross Club, denna gång i Luleå och Västerås. Detta innebär att nu totalt nio butiker i Sverige erbjuder unika restaurangvaror och stora förpackningar till låga priser för både företags- och privatkunder.

Svenskt nej till CSDDD: En besvikelse

Idag stod det klart att EU-medlemsstaterna inte kunde enas om EU-direktivet om företags ansvar för mänskliga rättigheter och miljö, CSDDD. Vid mötet i COREPER blev det tydligt att det inte fanns någon majoritet bakom förslaget, och enligt uppgifter var Sverige det enda landet som planerade att rösta nej.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil