Först i Sverige med klimatcertifierade ägg

Först i Sverige med klimatcertifierade ägg
Lantägg kommer nu med ägg som klarar kraven för klimatcertifiering. Foto: Pressbild Lantägg
Dava foods svenska varumärke lanserar nu klimatcertifierade ägg vilket man är först med i Sverige. För certifieringen står Svenskt sigill.

Dava foods svenska varumärke lanserar nu klimatcertifierade ägg vilket man är först med i Sverige. För certifieringen står Svenskt sigill.

Dava foods svenska varumärke Lantägg är alltså först ut med att klara Svenskt sigills krav för klimatcertifiering och lanserar nu Lantäggs klimatcertifierade ägg.
Certifieringen är Sveriges enda ursprungs- och miljömärkning för mat och blommor som tar ett helhetsgrepp om hållbarhetsfrågan och omfattar såväl natur och djuromsorg som livsmedelssäkerhet, skriver företaget.

– Vi på Dava foods tar hållbarhet på allvar och brukar säga att vi vill förändra världen ägg för ägg. Och det gör vi nu, säger Dava foods Sverige-vd Eive Andersson.
– Den största utmaningen med klimatägget var att få foderproducenterna att ställa om till klimatcertifierad tillverkning och jag är glad att vi kunde inspirera många av dem att se fördelen och möta våra önskemål, tillägger han.

För Lantägg påverkar det klimatcertifierade ägget alla steg i kedjan. Dels driver det på producenterna att ställa om sin verksamhet mot en mer hållbar produktion, konstaterar han.

– Att vi som äggleverantör kan vara med och öka butikernas klimatcertifierade utbud känns väldigt bra. Samtidigt innebär märkningen också att hönan har det bra. Frågan om djurhållning är ständigt aktuell för oss då hönsen förser oss med vår viktigaste produkt, ägget. Därför är vi förstås måna om deras välbefinnande, avslutar Eive Andersson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil