Först i Sverige med klimatcertifierade ägg

Först i Sverige med klimatcertifierade ägg
Lantägg kommer nu med ägg som klarar kraven för klimatcertifiering. Foto: Pressbild Lantägg
Dava foods svenska varumärke lanserar nu klimatcertifierade ägg vilket man är först med i Sverige. För certifieringen står Svenskt sigill.

Dava foods svenska varumärke lanserar nu klimatcertifierade ägg vilket man är först med i Sverige. För certifieringen står Svenskt sigill.

Dava foods svenska varumärke Lantägg är alltså först ut med att klara Svenskt sigills krav för klimatcertifiering och lanserar nu Lantäggs klimatcertifierade ägg.
Certifieringen är Sveriges enda ursprungs- och miljömärkning för mat och blommor som tar ett helhetsgrepp om hållbarhetsfrågan och omfattar såväl natur och djuromsorg som livsmedelssäkerhet, skriver företaget.

– Vi på Dava foods tar hållbarhet på allvar och brukar säga att vi vill förändra världen ägg för ägg. Och det gör vi nu, säger Dava foods Sverige-vd Eive Andersson.
– Den största utmaningen med klimatägget var att få foderproducenterna att ställa om till klimatcertifierad tillverkning och jag är glad att vi kunde inspirera många av dem att se fördelen och möta våra önskemål, tillägger han.

För Lantägg påverkar det klimatcertifierade ägget alla steg i kedjan. Dels driver det på producenterna att ställa om sin verksamhet mot en mer hållbar produktion, konstaterar han.

– Att vi som äggleverantör kan vara med och öka butikernas klimatcertifierade utbud känns väldigt bra. Samtidigt innebär märkningen också att hönan har det bra. Frågan om djurhållning är ständigt aktuell för oss då hönsen förser oss med vår viktigaste produkt, ägget. Därför är vi förstås måna om deras välbefinnande, avslutar Eive Andersson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil