Inga butikskampanjer med snabbmatsreklam

Inga butikskampanjer med snabbmatsreklam
Foto: Mostphotos
Kraftiga reklambegränsningar. Ett led när Storbritannien ska bekämpa den utbredda övervikten. 2022 kommer även nya förbud mot kampanjer i butikerna.

Kraftiga reklambegränsningar. Ett led när Storbritannien ska bekämpa den utbredda övervikten. 2022 kommer även nya förbud mot kampanjer i butikerna.

I Storbritannien räknar man med att två av tre vuxna har fetma eller övervikt.
Det vill man bland annat tacka genom kraftiga reklambegränsningar.

I somras föreslogs ett förbud för snabbmat på tv och på internet innan klockan 21. Och i november i år blev det känt att regeringen tittar på ett totalförbud för digital marknadsföring av snabbmat.

Nu kommer även beskedet att Storbritannien förbjuder ”två för en”-erbjudanden för mat som innehåller vad myndigheterna ser som mycket salt, fett eller socker.
Den nya lagen ska gälla från april 2022 och butiker ska heller inte få marknadsföra vad som definieras som onyttig mat vid entréer eller kassor.

Dessutom förbjuds vid samma tillfälle gratis påfyllning av läsk.
– Vi begränsar kampanjer och introducerar en rad åtgärder för att hjälpa det hälsosamma valet att bli det lättaste valet. Att skapa en miljö som hjälper människor att äta mer hälsosamt är avgörande för att förbättra folkhälsan, sade hälsominister Jo Churchill vid en presskonferens.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil