Kalldusch för HK Scan men vinst i Sverige

Lars Appelqvist, HK Scans Sverige-chef | Foto: Pressbild
Vinstvarning i höstas – trots det ett sämre kvartal än väntat. HK Scan gör som helhet en förlust för 2021 men trösten är att vinsten ökar i Sverige.

Under 2021 ökade HK Scan sin försäljning något – från 1,78 miljarder euro 2020 till 1,82 miljarder 2021.
Men tar man hänsyn till valutaförändringar är försäljningen på oförändrad nivå jämfört med 2020, även enligt HK Scans egna kommentarer.

I slutet av november 2021 vinstvarnade HK Scan men det resultat som nu lämnas är sämre än vad man flaggade för i vinstvarningen.
– Det är tydligt att vårt arbete med att förbättra vårt resultat ännu inte är tillräckligt, erkänner koncernchefen Tero Hemmilä i en bokslutskommentar.I Sverige ökar dock HK Scans vinst och kvartal 4 2021 var det 15:e kvartalet i rad där vinsten ökade.
– Jag är stolt och glad över att kunna presentera ett så starkt resultat, som vi uppnår. Vi ställer om och levererar på våra mål trots utmaningar i vår omvärld och ökar våra marknadsandelar när det gäller kärnverksamheten, säger Lars Appelqvist, HK Scans Sverige-chef.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil