Ica-handlarna positiva till ny lagstiftning

Ica-handlarna positiva till ny lagstiftning
Mikael Ovrell och Fredrik Hägglund, två Ica-företrädare som välkomnar det nya tillträdesförbudet. Foto: Pressbild Ica
Ica-handlarna välkomnar riksdagsbeslutet om den nya lagen om tillträdesförbud till butik som man anser skyddar kunder, medarbetare och handlare.

Ica-handlarna välkomnar riksdagsbeslutet om den nya lagen om tillträdesförbud till butik som man anser skyddar kunder, medarbetare och handlare.

Riksdagen röstade 27 januari igenom lagförslaget om ett tillträdesförbud till butik.
1 mars träder lagen i kraft och det blir möjligt att porta kriminella personer som återkommande stjäl eller trakasserar i butik.

Ica-handlarnas Förbund har länge diskuterat med beslutsfattare om vilka åtgärder som behöver genomföras för att öka tryggheten och skydda kunder, medarbetare och Ica-handlare runt om i Sverige, skriver man i en pressrelease där man välkomnar den nya lagen.

– Det är bra att den nya lagen kommer. Jag har länge sagt att samhället måste tydligt markera vad som är okej och inte. Personer som stjäl, slåss och agerar hotfullt har inte i min butik att göra, samtidigt får inte samhället överge dessa människor. I själva verket är denna typ av kriminalitet en tydlig signal om att något inte funkar, säger Mikael Ovrell, Ica Nära Kortedala utanför Göteborg.

Ica-handlarnas Förbund ser gärna att rättsväsendet prioriterar ytterligare lagstiftning kopplat till trygghet i butik. Matbutiker är viktiga mötesplatser i samhället och bör vara en fredad zon för alla, menar man.

– Tillträdesförbudet är en viktig signal om att ett kriminellt beteende inte accepteras. Vi hoppas nu att tillämpningen av lagen kommer innebära att brott som riktas mot handeln prioriteras i högre grad av rättsväsendet, säger Fredrik Hägglund som är vd för Ica-handlarnas förbund.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil