Vill få oss att äta mer bröd

”Ät mer bröd” är uppmaningen från bageriernas och konditorernas organisation Brödinstitutet. | Foto: Pressbild
Bageriernas och konditorernas organisation Brödinstitutet vill få oss att äta mer bröd och ser det som en viktig del när man ska välja klimatsmart.

Brödinstitutet är ett dotterbolag till branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. Nu har man låtit United Minds göra en undersökning kring svenskars attityder till bröd och syn på dess klimatnytta med mera.

1 027 svenskar har svarat i undersökningen. Knappt 40 procent av de som svarat säger sig tänka på att bröd är en naturlig del av en vegetarisk kost.
35 procent ser bröd som ett klimatsmart livsmedel och endast 6 procent av de svarande vill äta mer bröd av klimatskäl.

Faktum är att 21 procent av de som svarat säger att de vill minska sin brödkonsumtion av klimatskäl.
– Bröd är underskattat när det kommer till klimatavtryck. I diskussioner om att vi ska äta mer växtbaserat för klimatets skull glöms bröd ofta bort. Bröd är ett mycket enkelt sätt att äta mer klimatsmart. Många tänker heller inte på att bröd är en naturlig källa till växtbaserat protein, och det är något vi gärna vill påminna om, säger Brödinstituets dietist och talesperson Maria Sitell.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil