Black friday-nivå hos Postnord efter påsk

Black friday-nivå hos Postnord efter påsk
Foto: Henrik Ishihara
Tisdagen efter påsk hanterade Postnord över 960 000 paket och småpaket som delas ut av brevbäraren – den högsta siffran hittills under 2021.

Tisdagen efter påsk hanterade Postnord över 960 000 paket och småpaket som delas ut av brevbäraren – den högsta siffran hittills under 2021.

Svenskarnas etablerade vana att vända sig till e-handeln visar sig i Postnords volymer, skriver företaget i en pressrelease.
Ett vanligt dygn hanterar man cirka en halv miljon paket. Årets första rekordvolym inträffade dagen efter påsk, 6 april, med sammanlagt 960 000 paket och så kallade varubrev, småpaket som delas ut i postlådan av brevbäraren, vilket är en ökning med drygt 20 procent från föregående års  tisdag efter påsk.

– Volymerna efter påsk är nästan uppe i de nivåer vi såg under Black friday i slutet av november förra året. Redan förra året såg vi en sådan här topp och då var vi i början av pandemin. Så här ett år in i vår sociala distansering har svenskarna blivit vana att e-handla och det syns i våra flöden, säger Postnords e-handelschef Peter Hesslin.

Pandemiåret 2020 blev ett remarkabelt år för svensk e-handel, som växte med 40 procent. 
Under det sista kvartalet växte e-handelsomsättningen med 56 procent jämfört med samma period året innan. Hur det första kvartalet under 2021 sett ut presenterar E-barometern i maj. 

– Vi förbereder oss alltid och har en prognos för volymtoppar som jag är trygg med. Att det skulle bli närmare en miljon paket i våra flöden efter påsken visste vi så klart inte, men vi har en organisation med hög flexibilitet och kapacitet, påpekar Hesslin.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil