Fast efter stölder i svenska butiker

Fast efter stölder i svenska butiker
Foto: Mostphotos
En rumänsk man har gripits efter stölder av plånböcker och pengar från äldre människor i butiker runt om i Sverige – totalt 183 309 kr från 31 offer.

En rumänsk man har gripits efter stölder av plånböcker och pengar från äldre människor i butiker runt om i Sverige – totalt 183 309 kr från 31 offer.

Den rumänske mannen är misstänkt för att ha stulit totalt 183 309 kr från 31 offer runt om i svenska matbutiker.
Han har följt efter sina offer i butikerna och sedan stulit plånbok och pengar när de har haft uppmärksamheten åt annat håll.

Mannen har, efter att ha gripits, erkänt majoriteten av brotten.
De har utförts i butiker ibland annat Tidaholm, Falköping, Uddevalla, Borås, Trollhättan, Lidköping, Skövde, Hjo och Mariestad.

– Jag erkänner. Jag vill säga att jag har spelat i Rumänien och lånat pengar av människor och jag är väldigt pressad och är tvungen att göra det jag har gjort, alltså stjäla. Jag har inte kunnat hitta något arbete i Sverige heller, säger mannen i förhör.

Tillvägagångssättet vid brotten har varit detsamma. Mannen har valt ut sina offer, i detta fall äldre personer mellan 69–96 år gamla, i olika butiker för att sedan slå till när de inte varit uppmärksamma.
De drabbade har blivit av med allt från bankkort till körkort.

Mannen kunde gripas efter att ha fångats på flera övervakningskameror när han tog ut pengar på brottsoffers bankkort.
Han åtalas nu för bland annat grovt bedrägeri, grov stöld och försök till grovt bedrägeri samt penningtvättsbrott. Åklagaren kräver också livstids utvisning från Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Pengar att spara på mindre svinn

I ekonomiskt svårare tider är minskat matsvinn inte bara positiv för miljön utan även för den egna plånboken, påpekar Danone och Too good to go.

Lämnar råd inför stora matsvinnsdagen

Tyska Hellofresh ansluter sig till dem som uppmärksammar internationella matsvinnsdagen denna torsdag och lämnar sina råd för minskat matsvinn.

Stor majoritet vill ha skolmjölken kvar

Franskägda Skånemejerier har gjort en undersökning bland skånska föräldrar, vilken visar att en stor majoritet av dem vill ha skolmjölken kvar.

Genererar pengar även till Skåne

Köpenhamns flygplats genererar 14,4 miljarder kr i samhällsekonomisk vinst för Region Skåne och skapar jobb och ekonomisk tillväxt, enligt ny rapport.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil