Fast efter stölder i svenska butiker

Fast efter stölder i svenska butiker
Foto: Mostphotos
En rumänsk man har gripits efter stölder av plånböcker och pengar från äldre människor i butiker runt om i Sverige – totalt 183 309 kr från 31 offer.

En rumänsk man har gripits efter stölder av plånböcker och pengar från äldre människor i butiker runt om i Sverige – totalt 183 309 kr från 31 offer.

Den rumänske mannen är misstänkt för att ha stulit totalt 183 309 kr från 31 offer runt om i svenska matbutiker.
Han har följt efter sina offer i butikerna och sedan stulit plånbok och pengar när de har haft uppmärksamheten åt annat håll.

Mannen har, efter att ha gripits, erkänt majoriteten av brotten.
De har utförts i butiker ibland annat Tidaholm, Falköping, Uddevalla, Borås, Trollhättan, Lidköping, Skövde, Hjo och Mariestad.

– Jag erkänner. Jag vill säga att jag har spelat i Rumänien och lånat pengar av människor och jag är väldigt pressad och är tvungen att göra det jag har gjort, alltså stjäla. Jag har inte kunnat hitta något arbete i Sverige heller, säger mannen i förhör.

Tillvägagångssättet vid brotten har varit detsamma. Mannen har valt ut sina offer, i detta fall äldre personer mellan 69–96 år gamla, i olika butiker för att sedan slå till när de inte varit uppmärksamma.
De drabbade har blivit av med allt från bankkort till körkort.

Mannen kunde gripas efter att ha fångats på flera övervakningskameror när han tog ut pengar på brottsoffers bankkort.
Han åtalas nu för bland annat grovt bedrägeri, grov stöld och försök till grovt bedrägeri samt penningtvättsbrott. Åklagaren kräver också livstids utvisning från Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil