Oklar framtid för skånska foodtrucks

Oklar framtid för skånska foodtrucks
Foto: Mostphotos
För fem år sedan satsade Helsingborg på streetfood men hur fortsättningen ser ut och vilken efterfrågan som finns idag är just nu oklart.

För fem år sedan satsade Helsingborg på streetfood men hur fortsättningen ser ut och vilken efterfrågan som finns idag är just nu oklart.

För fem år sedan, sommaren 2016, drog Helsingborgs kommun igång en streetfoodsatsning där det i utgångsläget fanns 19 ställplatser för åtta olika slags matvagnar runt om i Helsingborg.
När projektet avslutades förra året fanns 43 platser att alternera mellan och totalt har cirka 30 företag varit engagerade i projektet.

Nu ska politiker och tjänstemän utvärdera satsningen – lovordad från början – men vad som blir av den framgent är oklart. Det är inte ens säkert att det blir någon fortsättning över huvud taget.

– Att flytta från olika ställen gjorde det svårt för gästerna att veta var vi fanns. Det gick inte att få lönsamhet, säger Stefan Mildén som lämnade projektet efter ett år, till hd.se.
– Hur många kunder man kunde locka berodde på vilken plats man stod på, säger Jeff Flindt som arbetade med Per i Vikens foodtruck.

– Vi älskar foodtrucks och trodde verkligen på det här, men trots att vi har en stor räckvidd i sociala medier och så, så kom inget folk. Det fanns dagar när vi kunde sälja fyra sandwiches på fem timmar, säger Johan Fritzell på Holy Smoke i samma artikel.

Nu vill man få en fast plats för ett slags foodtruck-område men samtidigt är skepsisen stor för att man ska få en sådan satsning att bära frukt.
Kommunens utvärdering ska i vilket fall bli klar under hösten 2021.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil