Oklar framtid för skånska foodtrucks

Oklar framtid för skånska foodtrucks
Foto: Mostphotos
För fem år sedan satsade Helsingborg på streetfood men hur fortsättningen ser ut och vilken efterfrågan som finns idag är just nu oklart.

För fem år sedan satsade Helsingborg på streetfood men hur fortsättningen ser ut och vilken efterfrågan som finns idag är just nu oklart.

För fem år sedan, sommaren 2016, drog Helsingborgs kommun igång en streetfoodsatsning där det i utgångsläget fanns 19 ställplatser för åtta olika slags matvagnar runt om i Helsingborg.
När projektet avslutades förra året fanns 43 platser att alternera mellan och totalt har cirka 30 företag varit engagerade i projektet.

Nu ska politiker och tjänstemän utvärdera satsningen – lovordad från början – men vad som blir av den framgent är oklart. Det är inte ens säkert att det blir någon fortsättning över huvud taget.

– Att flytta från olika ställen gjorde det svårt för gästerna att veta var vi fanns. Det gick inte att få lönsamhet, säger Stefan Mildén som lämnade projektet efter ett år, till hd.se.
– Hur många kunder man kunde locka berodde på vilken plats man stod på, säger Jeff Flindt som arbetade med Per i Vikens foodtruck.

– Vi älskar foodtrucks och trodde verkligen på det här, men trots att vi har en stor räckvidd i sociala medier och så, så kom inget folk. Det fanns dagar när vi kunde sälja fyra sandwiches på fem timmar, säger Johan Fritzell på Holy Smoke i samma artikel.

Nu vill man få en fast plats för ett slags foodtruck-område men samtidigt är skepsisen stor för att man ska få en sådan satsning att bära frukt.
Kommunens utvärdering ska i vilket fall bli klar under hösten 2021.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil