Innovativa lösningar ska minska matsvinn

Innovativa lösningar ska minska matsvinn
Teknik och produktutveckling mot matsvinn centralt, menar Greenfood. Foto: Pressbild
Greenfood arbetar med innovativa tekniklösningar som centrala insatser mot matsvinn och anser det är viktiga fokusområden i sammanhanget.

Greenfood arbetar med innovativa tekniklösningar som centrala insatser mot matsvinn och anser det är viktiga fokusområden i sammanhanget.

Matsvinn uppstår i alla led av livsmedelskedjan, till exempel inom jordbruket, livsmedelsindustrin, på restauranger, i storkök och mataffärer, skriver Greenfood som också påpekar att det har en direkt påverkan på miljön och klimatet eftersom produktionen av mat står för en fjärdedel av de globala växthusutsläppen.

– Greenfood har under flera år arbetat systematiskt för att minska matsvinn i livsmedelskedjan. Genom att utveckla innovativa tekniklösningar, utforska nya förpackningslösningar som förlänger produkternas hållbarhet, och genom att maximera råvarornas användningsområde minskar Greenfood både sin egen och sina kunders matsvinn, skriver Greenfood i en pressrelease.

Att nyttja hela råvaran eller ingrediensen är ständigt i fokus när Greenfood utvecklar nya produkter. De råvarudelar som Greenfood inte själva kan använda i produktion, nyttjas i samarbete med andra aktörer, till exempel juiceföretaget Rescued Fruits. Tillsammans räddade Greenfood och Rescued över 100 ton frukt under 2020 genom att förvandla rester som äppelkärnhus till juicer och smoothies, redovisar man.

– Vi identifierar tidigt livsmedel som riskerar att slängas och använder istället dessa i vår egen produktion eller i samarbete med andra. En broccolistam kan exempelvis bli en fantastisk salladsingrediens, på samma sätt som äppelkärnhus blir goda juicer och smoothies, säger Lisa Isakson, hållbarhetschef hos Greenfood.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil