Innovativa lösningar ska minska matsvinn

Innovativa lösningar ska minska matsvinn
Teknik och produktutveckling mot matsvinn centralt, menar Greenfood. Foto: Pressbild
Greenfood arbetar med innovativa tekniklösningar som centrala insatser mot matsvinn och anser det är viktiga fokusområden i sammanhanget.

Greenfood arbetar med innovativa tekniklösningar som centrala insatser mot matsvinn och anser det är viktiga fokusområden i sammanhanget.

Matsvinn uppstår i alla led av livsmedelskedjan, till exempel inom jordbruket, livsmedelsindustrin, på restauranger, i storkök och mataffärer, skriver Greenfood som också påpekar att det har en direkt påverkan på miljön och klimatet eftersom produktionen av mat står för en fjärdedel av de globala växthusutsläppen.

– Greenfood har under flera år arbetat systematiskt för att minska matsvinn i livsmedelskedjan. Genom att utveckla innovativa tekniklösningar, utforska nya förpackningslösningar som förlänger produkternas hållbarhet, och genom att maximera råvarornas användningsområde minskar Greenfood både sin egen och sina kunders matsvinn, skriver Greenfood i en pressrelease.

Att nyttja hela råvaran eller ingrediensen är ständigt i fokus när Greenfood utvecklar nya produkter. De råvarudelar som Greenfood inte själva kan använda i produktion, nyttjas i samarbete med andra aktörer, till exempel juiceföretaget Rescued Fruits. Tillsammans räddade Greenfood och Rescued över 100 ton frukt under 2020 genom att förvandla rester som äppelkärnhus till juicer och smoothies, redovisar man.

– Vi identifierar tidigt livsmedel som riskerar att slängas och använder istället dessa i vår egen produktion eller i samarbete med andra. En broccolistam kan exempelvis bli en fantastisk salladsingrediens, på samma sätt som äppelkärnhus blir goda juicer och smoothies, säger Lisa Isakson, hållbarhetschef hos Greenfood.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil