Lanserar växtbaserad fisk på svenska krogar

Lanserar växtbaserad fisk på svenska krogar
Snart på en tallrik nära dig – växtbaserad ”tonfisk” från Hooked foods. Foto: Pressbild Hooked foods
Hooked foods lanserar nu sin växtbaserade tonfiskvariant. Den kommer att säljas på restauranger men siktet är inställt på butikslansering i höst.

Hooked foods lanserar nu sin växtbaserade tonfiskvariant. Den kommer att säljas på restauranger men siktet är inställt på butikslansering i höst.

Från och med månadsskiftet kommer Hooked foods växtbaserade tonfisk att säljas på restauranger i Stockholm, Malmö och Uppsala.
Ambitionen är att den så kallade ”fuskfisken” ska finnas i livsmedelsbutiker från och med hösten 2021.

– Det känns spännande att äntligen få lansera vår växtbaserade tonfisk Toona. Vi har valt ut tre restaurangkedjor som vill lansera med oss och leda en mer hållbar matkonsumtion, säger Tom Johansson, medgrundare av Hooked foods.

Efter att ha tagit in ett kapital på fem miljoner kr ska Hooked foods nu alltså servera sin första växtbaserade fisk.
– Vår konsumtion av fisk växer och växtbaserade fiskalternativ kan möta den växande efterfrågan av fisk och produceras i stor skala utan att skada våra hav, säger Tom Johansson.

Hooked foods ser också potential att gruppen allätare, nu för tiden ofta benämnda flexitarianer, blir fler och man hoppas att de ska attraheras av alternativet växtbaserad fisk.

Till en början är det tonfisken Toona som Hooked foods lanserar men man utveckla nu även ett växtbaserat alternativ till lax, som man hoppas ha klart i slutet av 2021.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil