Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Paul Svensson hedersdoktor

Fotograf: Magnus Skoglöf

Paul Svensson – kock, matvisionär, författare med mera – kan nu lägga en ny titel till sitt CV. Han är ny hedersdoktor vid Örebro universitet. ”Oerhört ärofullt”, kommenterar matprofilen.

Paul Svensson är ytterst välkänd i hela det Sverige som har någon anknytning till mat. Han driver flera restauranger, bland annat på Fotografiska i Stockholm, föreläser flitigt och har skrivit en rad kokböcker vid sidan av att ha en rad stjärnkrogar på meritlistan liksom att ha representerat Sverige i VM för kockar, ”Bocuse d´Or”.

Nu blir han alltså ny hedersdoktor vid Örebro universitet.
– Det är oerhört ärofyllt men också en bekräftelse på att det jag gör är mer än mat på bordet varje, dag. Det gör mig lycklig, säger Svensson i en kommentar.

I motiveringen till utnämningen stå bland annat: ”Han är en engagerad förespråkare för hållbar njutning, alltså mat som smakar exceptionellt samtidigt som den gör gott för vår hälsa och vår planet.”

Paul Svensson har varit starkt profilerad med kampen mot matsvinn och i lösningar på det;
– Det handlar mycket om att få matrester att bli det nya exklusiva. Idag slänger många bort sina bästa matupplevelser, säger han.
– All mat som tappat en massa vatten smakar mycket mer, som skrumpna rotfrukter. Många gånger slänger vi bort den godaste smaken och det vi lagade igår är i många fall godare idag, som lasagnen.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.