Skulle dricka mer utan coronarestriktioner

Skulle dricka mer utan coronarestriktioner
IQ:s vd Karin Hagman ser hur resultaten av pandemin blivit på alkoholområdet. Foto: Pressbild
Var tredje av de unga svenskar (18-34 år) som svarat i en ny undersökning skulle dricka mer om coronarestriktionerna lättades upp.

Var tredje av de unga svenskar (18-34 år) som svarat i en ny undersökning skulle dricka mer om coronarestriktionerna lättades upp.

Var tredje av de unga svenskar i gruppen 18-34 år som svarat i en ny undersökning skulle dricka mer alkohol om coronarestriktionerna lättades upp.
Undersökningen har gjorts av Kantar Sifo på uppdrag av IQ. Ser man till alla som svarat skulle 17 procent dricka mer om restriktionerna lättade.

– Vi har nu levt under en längre tid med restriktioner för hur vi får umgås, med begränsade möjligheter att till exempel gå på restaurang, konsert eller att ses i större grupper. Inte minst unga har ett socialt behov och umgänge som sker i grupp, så det är inte oväntat att unga uppger att de skulle ändra sina alkoholvanor när samhället öppnar upp, säger Karin Hagman vd för IQ.

– Vi hittar många tillfällen där det passar att ta sig ett glas eller fler. Det är lätt hänt att det blir lite mer än man tänkt, lite för ofta, utan att man funderar så mycket på det. Därför är det bra att stanna upp och reflektera över sina alkoholvanor – hur de påverkar en själv och omgivningen. Den som vill kan testa sina vanor på alkoholprofilen.se, säger Karin Hagman.

Nyligen meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att nya riktlinjer, med bland annat mer generösa öppettider på restauranger, samt möjlighet till större publik på konserter och vid idrottsevenemang ska börja gälla från den 1 juni.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil